Autor: Kaubandus.ee • 3. veebruar 2017

Eestis uute sõiduautode turg kasvas jaanuaris 13,5%

Autor: Raul Mee

Möödunud aastal toimunud kasv Eesti uute sõiduautode turul jätkus ka tänavu jaanuaris.

Aasta esimesel kuul müüdi Eestis 2026 uut sõiduautot, mis ületas möödunud aasta jaanuarikuu müügi 13,5 protsendiga. Veelgi jõudsamalt kasvas tarbesõidukite müük, milliseid läks kaubaks 16,2% rohkem kui mullu.

Sõiduautode segmentidest kasvas talvekuule omaselt maasturite müük, sealjuures just keskmiste maasturite osas, milliseid müüdi isegi rohkem kui väiksema keskklassi autosid. Samas aga langes veidi eelmise aasta jaanuariga võrreldes väiksemate maasturite osakaal. Elektriautosid müüdi jaanuaris 5 ja hübriide 104. Eksporti läks 62 sõiduautot.

Alanud aasta jaanuaris oli automarkidest edukaim Toyota 331 sõiduautoga. Esikolmikusse mahtusid veel Volkswagen 223 ja Škoda 167 müüdud sõiduautoga. Mudelitest osutus populaarseimaks Honda CR-V, milliseid müüdi 95. Järgnesid Toyota RAV4 ja Volkswagen Passat, vastavalt 87 ja 82 müüdud autoga.

Tarbesõidukeid müüdi alanud aasta jaanuaris 553 ehk siis 16,2% rohkem kui mullu jaanuris. Edukaimaks margiks osutus Volkswagen 79 tarbesõidukiga. Teist kohta jagasid Volvo ja Citroen 63 sõidukiga. Väga kõrge oli jaanuaris veokite osakaal ja selles segmendis oli edukaim Volvo 63 veokiga. Hästi läksid kaubaks ka Scania veokid, milliseid müüdi jaanuaris 53. Kolmandat kohta jagasid DAF ja MAN 15 müüdud veokiga.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700