Autor: Kaubandus.ee • 13. veebruar 2017

Jaanus Vihandist sai Coop Panga nõukogu esimees

Jaanus Vihand
Autor: Raul Mee

Krediidipanga (sügisest 2017.a Coop Pank) uus nõukogu esimees on Jaanus Vihand ja juhatuse esimees Margus Rink.

Möödunud nädalal toimunud aktsionäride üldkoosolekul kinnitati AS Eesti Krediidipanga uus nõukogu, kuhu kuuluvad Jaanus Vihand (Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimees), Jaan Marjundi (Coop Harju juhatuse esimees), Roman Provotorov (Coop Antsla juhatuse esimees), Priit Põldoja (AS Inbank nõukogu esimees) ja väikeaktsionäride esindaja Marko Kairjak.

Tänasel nõukogu koosolekul kinnitati panga nõukogu esimeheks Jaanus Vihand ning uues koosseisus määrati ka panga uus juhatus, mille esimeheks valiti Margus Rink ning juhatuse liikmeteks Kerli Lõhmus (finantsjuht) ja Janek Uiboupin (riskijuht).

Eesti suurim jaekaubandusgrupp Coop Eesti ostis Moskva Pangale kuulunud Eesti Krediidipanga enamusosaluse, et tuua igapäevased pangateenused taas inimeste kodu lähedale. Koos Coop Eestiga omandas osaluse Inbank, panustades panga arendamisse nõuandja ja finantsinvestorina. Uue panga nimeks saab sügisest Coop Pank.

Tehing toimus kahes osas. Esimeses etapis omandas Coop Eesti ligi 60 protsenti ja Inbank ligi 10 protsenti Krediidipangast.  Sellele järgnevalt omandab uus pank Coop Eesti ja Inbanki ühise tütarettevõtte Coop Finants ning Eesti Krediidipanga ja Inbanki ühise tütarettevõtte Krediidipank Finants, mille tulemusena jaotuvad uue panga osalused vastavalt 55 Coop Eesti ja 25 protsenti Inbanki vahel.

 

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700