19. mai 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Realo: Eestis on selgelt liiga palju tanklaid

Circle K Eesti juht Kai Realo
Foto: Andras Kralla
Circle K Eesti juhi Kai Realo sõnul on Eestis elanike kohta selgelt liiga palju tanklaid ning tema sõnul käib võidurelvastumine ja see pole veel lõppemas.

Realo lisas, et kuna Eestis müüakse umbes 90% mootorikütust läbi nelja suurima tanklaketi, on suund turul selline, kus väiksemad tegijad lõpetavad eksisteerimise ja müüvad oma tanklad suurtele kettidele maha. „Ühel hetkel – tõenäoliselt paari aasta jooksul – hakatakse aga tanklate ja kaupluste arvu vähendama, kuna nii paljude jaoks lihtsalt ei jagu kliente,“ arvab Realo.

Tema sõnul ei saa tanklate arv olla edukuse näitaja. Palju olulisemad on hoopiski tanklate asukohad. „Võib ju omada kuskil metsakülas kuut tanklat, kuid üks tankla Tallinna ringteel on palju parem,“ lisas ta.

Olerexi tegevjuht Piret Miller märkis, et Olerex on kasvanud kindlalt Eestis kütuste jaemüügi turuliidriks nii tanklate arvult kui ka kütuste läbimüügi mahtudelt. „Me ei plaani jääda loorberitele puhkama,“ ütles ta, lisades, et Olerexi arengu- ja kasvustrateegia on jätkuvalt ambitsioonikas. Tema sõnul on kütuseturg põhiolemuses välja kujunendud ja üleostmistega kellelgi enam oluliselt kasvada ei õnnestu. Seega keskendub Olerex lähiaastatel uute kaasaegsete teenindusjaamade ehitamisele.

„Arvan, et täna on mehitatud tanklatega kütusemüüjatel pisukene eelis tihedas konkurentsis automaattanklakettide ees,“ ütles Miller.

Kütuseturg on tema sõnul viimastel aastatel väga aktiivseks muutunud. Ta lisas, et tankla on igapäevaelus möödapääsmatu sihtkoht, kus lisaks kütustele saab teha kiirelt ära ka kõik ülejäänud esmatarbeostud ja isegi nälga kustutada.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Eliisa Matsalu, Äripäeva ajakirjanik

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757