24. juuli 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti inimesed saatsid aastaga ligi 10 miljonit postisaadetist

Foto: DPD
Konkurentsiameti iga-aastasest postiteenuste valdkonna aruandest ilmneb, et Eestis edastati möödunud aastal kokku üle 9,6 miljoni postisaadetise, mis on eelneva aastaga võrreldes ligi 18% rohkem.

Postiteenuste turul valitseb äärmiselt tihe konkurents ning peamiselt käib võitlus just kullerteenuse turuosa üle. Kogu postiteenuste käibest (107 mln) moodustas kullerpostiteenus üle poole ning tänu Eesti inimeste järjest aktiivsemale e-poodlemisele on pakikandmise teenus üha nõutum.

Nii siseriiklikult kui rahvusvaheliselt on Eestis mahult suurimaks teenuse osutajaks DPD. “Saadetavate pakkide koguse kasvu taga on suuresti just e-kaubanduse üha suurenev osatähtsus. Ka Eesti inimesed võtavad järjest rohkem omaks teadmist, et e-poest ostmine on tegelikult ülimalt mugav ja lihtne,” selgitas  DPD Eesti AS tegevjuht Rainer Rohtla. “Viimane suurem uuring näitas, et juba praegu moodustavad internetist ostetud kaubad Eestis 6,2% kõikidest asjade ostudest.”

Rohtla sõnul on vaatamata mahtude kasvule konkurents pakivedude turul tihe. “DPD-le on turuliidri positsiooni taganud innovaatiliste ja soodsate lahenduste pakkumine nii äri- kui ka eraklientidele ning kindlasti mängib olulist rolli ka DPD pikaajaline kogemus ja klientide kõrge usaldus meie vastu,” lisas DPD Eesti tegevjuht.

Konkurentsiameti aruande järgi oli 2016. aasta kullerpostiteenuse käive 57,1 mln eurot, mis on eelmise aastaga võrreldes 14,1% enam. Saadetisi edastati möödunud aastal kokku 9,6 mln tükki, mis on võrreldes eelneva aastaga 18% rohkem.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757