Autor: Marili Niidumaa • 22. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vips: Igal aastal tehakse paar pakkumist

Jüri Vips
Foto: Andras Kralla
Majanduskonverentsil Äriplaan 2018 esinev ABC Supermarketsi omanik Jüri Vips ütles, et kõik on müüdav, kuid hetkel mingit plaani ei ole Comarketi keti müümiseks, kuid igal aastal tehakse paar-kolm ostupakkumist.

Vaata ka Infopangast:

Jüri Vips

Kas olete Lidli tulekuks valmis? 

Kuna ma ostjana säästumarketeid ei kasuta, siis ei ole ma sihtgrupp. Ka minu kaubandusettevõtlus ei ole selles nišis. Me ei tegele säästukaubandusega. Solarise toidupood ei ole Lidli konkurent. 

Aga teile kuuluv Comarket?

Konkurents mingil määral on, aga Lidl on Maxima otsene konkurent. Kui Maxima tuli meie poe kõrvale konkureerima, siis me ei kaotanud käibest. Esimene kuu kaotasime 2%, teine kuu tuli see tagasi. Seega sihtgrupp on erinev.

Millal te Comarketi keti maha müüte?

See on hea küsimus. Siis, kui ostja on olemas. Kõik on müüdav, aga praegu mingit plaani küll ei ole. Miks ostja peaks tahtma Comarketit? Kes suudab seda ketti manageerida, kes suudab Comarketi tootevalikut ja teenust hoida? Mina ei näe, et täna Eestis seda ükski ettevõte suudaks. See on keerulisem kui abielu - ei ole nii, et keegi tuleb ja ostab su naise ära ja kõik õitseb ilusti edasi. 

Ometi on teil ostuhuvilisi käinud? 

Kogu aeg käivad. Iga aasta paar-kolm pakkumist. Minu eesmärk ei ole last hävitada. Kui tuleb rahakas investor ja ütleb, et paneb sinna Lidli märgi peale ja hakkab Solarise toidupoest Lidlit tegema, siis ma peaks vist ravile minema. Praegu olen psüühiliselt veel nii terve, et selliseid otsuseid ei tee.

Äripäeva korraldatav Eesti suurim majanduskonverents Äriplaan 2018 toimub 28. septembril ning seal räägivad ettevõtjad oma ootustest ja hirmudest ning tuleva aasta äriplaanist. Pääsmed ja programm leiab SIIT. 

Loe täispikka intervjuud Jüri Vipsiga Äripäevast. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757