24. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas Walmart Cleveroni abil e-poe väljastust kiirendab?

Walmarti kauplusesse paigutatud Cleveroni pakitorn
Walmart ehitab koos Cleveroniga enda kauplustesse suuri iseteenindavaid kioskeid, et muuta e-kauplusest tellitud toodete väljastamise protsess lihtsamaks ja kiiremaks.

Cleveroni toodetud kioskid, mida Walmart kutsub PickUp tornideks, on paigutatud juba 20 kauplusesse. Ettevõte plaanib paari kuu jooksul paigaldada need enam kui 100 kauplusesse.

Business Insideri ajakirjanik testis ühte Walmarti kaubaväljastamise torni ning oli šokeeritud, kui lihtne ja kiire selle kasutamine oli.

Eelmine kord, kui ta Walmartis tellitud toote järel käis, siis tuli käia kaupluse tagumises osas ning kogu protsess võttis aega pool tundi. Seekord võttis kauplusesse sisenemine ja tellitud tootega kauplusest väljumine aega vähem kui üks minut.

Test viidi läbi mitu korda. Walmart komplekteeris tooted kiiresti ning paari päeva pärast peale tellimuse tegemist, tuli kliendile vastavasisuline meil.

Kui ajakirjanik kauplusesse saabus, siis leidis ta väljastustorni paari sammu kaugusel sissepääsust. Suuruse tõttu on torni raske mitte märgata - see on 4,8 meetrit kõrge ja 2,4 meetrit lai.

Masina juures tuli skaneerida ribakood või sisestada tellimuse number. 5 sekundit pärast ribakoodi skaneerimist sähvatas varjatud ruum ekraani kohal ning nähtavale tuli tõstesüsteem, mis kauba väljastusluugi juurde tõi.

Seejärel avanes klaasuks, mille taga oli siis pakitud tellitud kaup.

Kui kaup oli käes, lahkus ta kauplusest. Kokkuvõttes oli see tema senistest Walmarti kogemustest kõige lihtsam ja mugavam.

On lihtne aru saada, miks Walmart paigaldab kauba väljastamise torne rohkematesse kauplustesse. Samas on seal piirangud, sest tornid väljastavad vaid väikese või keskmise suurusega pakke ning tornidel puuduvad ka jahutussüsteemid toiduainete jaoks.

Toiduainete jaoks testib Walmart palju suuremaid masinaid, millel on sees jahutussüsteem ning sügavkülmik. Kui neid masinaid on sama lihtne kasutada kui pakiautomaadi torne, siis Walmart on toidukaubanduse valdkonna arenduse teerajaja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757