14. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikekaupmehed toetavad tubakaseaduse muudatusettepanekut

Foto: Andras Kralla
Eesti Väikekaupmeeste Liit toetab Riigikogu liikme Aivar Koka parandusettepanekut tubakaseadusesse, mille järgi tohiks tubakatooteid näidata poes ainult ühes kassas.

Liit leiab, et selline muudatus aitaks väikepoode, sest võtab arvesse nende eripära - paljudes väikepoodides ongi ainult üks kassa. Muudatus ei nõuaks väikepoodidelt nii suuri investeeringuid kaupluste ümberehitamiseks, kui seda vajaks tubakatoodete väljapaneku lauskeelamine.

Väikekaupmeeste Liidu sõnul on nende liikmetel hea meel, et kaupmeeste häält on osaliselt kuulda võetud, probleeme tunnistatud ning pakutakse välja tervemõistuslikke lahendusi, kuidas väikepoode säästa. 

Väikekaupmehed andsid Riigikogule üle petitsiooni üle 31000 allkirjaga, milles väljendatakse sügavat mure üha suurema jaemüügi korralduse regleerimise üle, mis seab ohtu paljude Eesti väikepoodide tuleviku.

Petitsiooniga kutsutakse üles loobuma aktsiisitõusudest ja tubaka väljapanekupiirangust, mis toob niigi süveneva piiri- ja salakaubanduse tõttu keerulises olukorras olevatele kauplustele kaasa täiendavad investeeringud. 

Poodnikute sõnul ei müü väikepoed üksnes toidukaupa, vaid poe sulgemise tõttu jäävad osutamata ka mitmed olulised teenused nagu postiteenus, majapidamisgaasi müük ja pangateenused. Lisaks on väikepoed paljudes maapiirkondades kogukonna keskused, kus inimesed saavad kokku ja suhtlevad argistel teemadel. 

Eesti Väikekaupmeeste Liit koondab enda liikmeskonda ligi 150 väikepoodi, sh on kümneid maakaupluseid, andes tööd kogu Eestis ligi 3000 inimesele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700