23. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valmis mootorsõidukite müügi konkurentsiraport

Mootorsõidukite konkurentsiraport annab täieliku ülevaate valdkonna ettevõtete konkurentsivõimest. Analüüsitud on ettevõtete viimase viie aasta majandusnäitajaid, mille põhjal on välja toodud valdkonna arengutrendid ja ettevõtete pingeread.

Raporti valimisse on kaasatud 365 ettevõtet, kelle käive vahemikus 2013.- 2016. aastal vähemalt ühel aastal küündis 100 000 euroni.

Raporti vormi osas oleme suurt tähelepanu pööranud info esitamise selgusele, et säästa Teid andmetöötleja rollist. Raporti paketis on lisaks põhidokumendile kaasa algandmete fail ja graafiline infomaterjal, mida saate ja võite lihtsal moel kasutada oma presentatsioonides.

Lisaks valdkonna ettevõtete analüüsile on konkurentsiraporti üheks osaks Eesti majanduskeskkonna värske ülevaade, mis aitab suhestada enda tegevusala trende majanduskeskkonna üldiste suundumustega.

Raportist saab teada näiteks, et automüügiettevõtted on tuleviku müügimahtusid prognoosides pigem positiivsed. 2/3 ettevõtetest usub, et müük kasvab ja kokku 39% ettevõtetest usub, et müük kasvab enam kui 10%.

Kaks peamist tulevikku mõjutavat murekohta on terav konkurents koduturul ja maksumuudatused. Uuest aastast nn firmaautode maksustamine hakkab soosima väiksema võimsusega autosid ja selle teguri mõju on automüüjatel täna raske täpselt prognoosida.

Vaatamata optimismile käibe ennustuses, jäid vastajad pigem ettevaatlikuks tööjõudu puudutavate küsimuste osas, prognoosides ligi 80% vastustest töötajaskonna samaks jäämist või kahanemist ja 56% osas palkade püsimist või isegi langust.

Telli endale raport SIIT.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757