Autor: Kaubandus.ee • 26. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaardimakseid järjest rohkem

Foto: Raul Mee
Eelmise aasta viimases kvartalis tegid Eesti elanikud ja ettevõtted päevas keskmiselt 1,34 miljonit makset.

Keskmine ühe päeva maksete käive ulatus 558 miljoni euroni, teatas Eesti Pank.

Riigisisesed maksed moodustasid maksete arvust 91% ja käibest 72%. Piiriülesed maksed moodustasid 9% maksete arvust ja 28% käibest.

Nii riigisiseste kui ka piiriüleste maksete arvu kasvu taga olid suuresti kaarditehingud. Piiriüleste tehingute puhul paistab eriti silma internetis kaardiga tehtud ostude kasv. Välismaalt osteti neljandas kvartalis keskmiselt 36 000 korda päevas kaardiga – 32% enam kui eelmisel aastal samal ajal.

Eesti e-poodidest ostes eelistatakse võimaluse korral pigem pangalingiga maksmise võimalust. Kaardiga tehti Eesti e-poodides neljandas kvartalis 5200 ostu päevas, mis on 2,5 korda rohkem kui aasta tagasi.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700