Autor: Kaubandus.ee • 8. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stockmanni kaubamaja vahetas nime

Foto: Andrei Ozdoba
Stockmann on täna, 8. märtsil ja rahvusvahelisel naistepäeval esitanud väljakutse enda nimele ning kasutusele võtnud värske ja feminiinsema alatooniga kontseptsiooni. Seega on Stockmanni nimi saanud enda kõrvale märgilise lisa - just märtsikuus on kaubamaja tinglikuks nimeks Stockwomann. Muudatus toimus lisaks Tallinnale ka Helsingis.

Värske kontseptsioonivahetus on kõigile naistele suunatud austusavaldusena siiski kasutusel Eestis vaid märtsikuu lõpuni. Stockwomanni turundusjuht Mari Villem tõdes, et erinevad ühiskondlikud kampaaniad on näidanud, et naistel on hääl, samasugune otsustusõigus ühiskonnas nagu meestelgi, ning julgus olla nemad ise. "Seega on loomulik, et ka meie enda pisut maskuliinse olemusega nime rahvusvahelise naistepäeva puhul muutsime.“

Uue kontseptsiooni keskmes oleva naise – stockwomanni – jaoks on oluline, et naised saaksid ja julgeksid olla tänapäevases ühiskonnas just need, kes nad olla soovivad, mitte ei alluks teatud iganenud arusaamadele, reeglitele või ühiskondlikule survele olla keegi teine. Paljud naised tunnetavad ikka veel, et välised faktorid ja ühiskonna surve sunnivad neid teatud moel riietuma, välja nägema ja käituma. Stockwomanni sõnum seabki kahtluse alla naistele kehtestatud tavanormid, mis piiravad eneseväljendust ja pakub samas ka inspiratsiooni julgemateks lahendusteks ning otsusteks.

Foto: Helsinki Stockmann
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700