Autor: Kaubandus.ee • 29. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Coop Eesti suurendas palgafondi üle 7 miljoni euro võrra

Maksimarketi teenindaja
Foto: Raul Mee
2017. aastal investeeris Coop Eesti töötajate palgafondi kasvu kokku üle seitsme miljoni euro, mille tulemusel jõudis kogu grupi tööjõuga seotud kulude tase ca 72 miljoni euroni.

19 piirkondlikust ühistust ja Keskühistust koosneval Coop Eestil on juba aastaid ette näidata üle kümneprotsendine palgakasv igal aastal, mis ületab Eesti keskmist palgakasvu viiendiku võrra. 

Coop Eesti Keskühistu juhatuse liikme Janek Lepa sõnul tasus Coop selle juures ainuüksi eelmisel aastal ligi 27 miljonit eurot tööjõumakse, olles sellega riigisektori kõrval üks suurimaid tööjõumaksude maksjaid Eestis. „Meie 19 ühistus on palgapoliitika küll erinev, kuid põhimõtted samad. Piirkonniti ja ühistute kaupa võivad palgad erineda, kuid püüame need hoida alati konkurentidega võrreldes paremal tasemel,“ ütles Lepp.  

Näiteks Tallinna piirkonnas algavad Coopi klienditeenindaja brutopalgad 670-st eurost ja ulatuvad kuni 850 euroni. Kui klienditeenindaja jõuab vahetusevanema või sellest kõrgemale positsioonile, kasvab palk ühes sellega veelgi.

Enim mõjutasid 5000 töötajaga Coop Eesti palgafondi kasvu eelmisel aastal palkade tõusud ning osaliselt ka uute töökohtade loomine, kuhu hulka ei ole arvestatud Coop Panka. 

Lepa sõnul peab palk olema piisav, et inimene saaks tagada oma igapäevaseks eluks vajalikud vahendid, kuid oluline on silmas pidada ka töökeskkonda. „Tähtis ei ole ainult see, et kõht oleks täis, vaid ka töökeskkond peab inimese jaoks olema meeldiv ja töövahendid kaasaegsed,“ viidates CV-Online värskele uuringule, kus Coop sai parima tööandja TOP10 hulka.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757