Autor: Kaubandus.ee • 1. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maailma suurim tubakatootja: lõpetage sigarettide suitsetamine

Maailma suurim tubakatootja Philip Morris International (PMI) tuli ülemaailmsel tubakavabal päeval välja üllatava avaldusega, kus soovitas inimestel sigarettide tarvitamine lõpetada või tarvitada alternatiivseid tubakatooteid, millel puudub põlemisprotsess.
Philip Morris International tegevjuht <strong >Andre Calantzopoulos</strong>
Foto: PMI

On selge, et vaatamata teadlikkusele terviseriskidest, mis sigarettide suitsetamine kaasa toob, paljud inimesed jätkavad suitsetamist. Maailma terviseorganisatsioon (WHO) ennustab, et 2025 aastaks on maailmas rohkem kui 1 miljard inimest, kes suitsetavad – see number on samas suurusjärgus tänasega. Nende inimeste jaoks oleks parim lahendus lõpetada suitsetamine, kuid enamus neist ei tee seda. Inimestele, kes on otsustanud suitsetamisest mitte loobuda, tuleks tutvustada alternatiivseid tubakatooteid, milles puudub põlemisprotsess, mis viib inimese organismi ohtliku tõrva ja toksiine, teatab ettevõte oma pressiteates.

„Paljud inimesed ei soovi sigarettide suitsetamist lõpetada, seetõttu võiks WHO neid oma juhistes suunata tarbima sigarettide asemel potentsiaalselt vähem tervist kahjustatavaid nikotiinitooteid. Kui informeerime inimesi, et sigarettide suitsetamisele on mõistlikumaid alternatiive, siis suudame sigarettide suitsetamise levimust peatada märksa kiiremini ja edukamalt, kui praeguste meetoditega,“ ütles Philip Morris International tegevjuht Andre Calantzopoulos.

PMI on investeerinud 4,5 miljardit dollarit, et toetada 400 maailmaklassi teadlase, inseneri ja tehniku tööd, et töötada välja uue generatsiooni suitsuvabasid tubakatooteid, mis aitaksid inimestel sigarettide suitsetamisest loobuda. Üle 5 miljoni inimese on loobunud sigarettide suitsetamisest ja asunud tarvitama PMI suitsuvaba toodet iQos - igapäevaselt lisandub sellele arvule veel 10 000 inimest.

„Meie lühiaja visioon on, et meie iga kolmas klient loobuks 2025 aastaks sigarettide suitsetamisest või tarvitaks mõistlikumaid alternatiive. Lõppeesmärgina soovime loobuda sigarettide suitsetamisest täielikult. Et see saaks võimalikuks, on oluline koostöö tervishoiuspetsilistide ja poliitikutega,“ ütles Calantzopoulos.

PMI kutsub üles valitsusi ja ameteid tutvuma teadustöödega, mis käsitlevad suitsuvabasid tubakatooteid ning kaaluma, kas alternatiivsete tubakatoodete tutvustamine suitsetajatele kui mõistlikuma lahendusena võiks olla üks osa riiklikest tervisearengukavadest. Asjakohase riikliku kontrolli ja järelvalve all võivad sellised tooted avaldada rahvatervisele positiivset mõju.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700