Autor: Kaubandus.ee • 31. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mootoribensiini 98 müük on kasvanud hüppeliselt

Maikuus aset leidnud biokütustele üleminek on suurendanud Eestis mootoribensiin 98 tarbimist rohkem kui kolmandiku võrra, selgub Eesti mootorikütuste jaemüüjate müügistatistikast.
Foto: Scanpix

„Maikuus läks Eesti üle biokomponenti sisaldavatele mootorikütustele ja tõenäoliselt just sellest tingituna on paljud kliendid hakanud eelistama mootoribensiini 98, millele ei ole seaduse järgi kohustuslik biokomponenti lisada,” selgitas Circle K mootorikütuste kategooriajuht Ivo Popp.

Maksu- ja Tolliameti koostatud ülevaate kohaselt müüdi aprillis mootoribensiini 98 Eestis kaks miljonit liitrit, kuid maikuus pärast biokomponendi kohustuslikku lisamist enamikele mootorikütustele juba kolm ja pool miljonit liitrit. Popi hinnangul soovib suur osa lisandunud mootoribensiini 98 tarbijatest autosse valada kvaliteetseimat kütust ning see on tinginud müügi järsu kasvu.

„Biokütustele üleminek on taaskord tõstnud esile mootorikütuste üldise kvaliteedi olulisuse. Kuna autosse tangitavate toodete, sealhulgas biokomponenti sisaldavate mootorikütuste lõppkvaliteeti mõjutavad lisaks toote päritolule oluliselt just kütusemüüja korrektsed tööprotsessid kütuse veol ja säilitamisel, soovitan mootorikütust osta ikkagi vaid usaldusväärsete ettevõtete käest,” ütles Popp. “Circle K müügimahud kasvavad turust kiiremini, mis näitab, et paljud kliendid on kvaliteedi kaalutlustel vahetanud enda kütusepartneri just Circle K vastu välja.”

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700