Autor: Maarit Eerme • 30. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kõhutunde pealt ei tohi Amazoni müüma minna

Äripäeva raadio uues saatesarjas "Müügiminutid" ütles Digital Merchant juht Mihkel Moosel, et lihtsalt kõhutunde pealt ei tohi Amazoni müüma minna, see peab olema matemaatiliselt arvutatud otsus.
Foto: Andres Haabu

„Amazonis oma tooteid müüa on väga hea mõte ning suund, kuhu peaks minema,“ sõnas ta. Kuid lisas kohe, et kõik ettevõtted ja tooted ei sobi, kuna Amazon on eelkõige otsingumootor. „Kui ei ole piisavalt palju otsingumahtu ehk inimesi, kes kirjutaksid märksõna otsingusse, mis iseloomustab toodet, siis ei saa ka müüki toimuda.“

Mooseli sõnul on kõige suurem viga see, et kui minnakse Amazoni müüma ilma turuanalüüsi ja –uuringut tegemata. Selle jaoks soovitab ta erinevaid tööriistu googeldada. „See on ettevõtetel olnud kõige suurem takistud ja komistuskivi. Lihtsalt kõhutunde paele ei tohi minna Amazoni, see peab olema matemaatiliselt arvutatud otsus olema.“

Digital Merchant juht Mihkel Moosel räägib 27. septembril Müügijuhtimise aastakonverentsil, kuidas oma toode Amazoni müüki saada, kuidas seal edu saavutada ning mis on peamised komistuskivid. Ole kohal!

Tema hinnangul saab laias laastus Amazonis müüa peaaegu kõike. „Eelkõige lähevad tarbekaubad hästi peale.“

Mihkel Moosel on Amazonis müünud 2,5 aastat ning on Amazoni agentuuri Digital Merchant asutaja. Selle aja jooksul on ta teinud Amazonis enam kui miljoni jagu käivet ning ehitanud üles nii isikliku kui ka mitme kliendi Amazoni poed, millest kaks parimat teevad kokku üle 150 000 USD igakuist käivet. Mihkel on müünud enam kui 50 eri toodet seitsmel erineval Amazoni turul.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700