Autor: Kaubandus.ee • 2. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Südalinna piirkonnas alustavad tööd DPD jalgsikullerid

Kullerfirma DPD keskkonnasäästlikuma pakiveoteenuse projekti raames alustavad tänasest tööd kaks DPD jalgsikullerit, kelle ülesanne on saadetisi kohale toimetada üksnes Tallinna südalinna piirkonna ligi ruutkilomeetrisel alal.

„Tallinna südalinna piirkonnas on pakiveokliente palju ja nad on tihedalt koos, mis tähendas, et vaid autoga neid kliente teenindada ei ole efektiivne ning on üksnes koormaks keskkonnale,“ selgitas DPD Eesti tegevjuht Rainer Rohtla. „Kasutades sellel ruutkilomeetrisel alal kahte jalgsi liikuvat kullerit tähendab see arvutuste järgi ühes kuus ligi 2100 kilomeetrit, mida ei pea enam kaubikuga selles piirkonnas läbima ja seeläbi ka keskkonda saastama.“

„Jala liikuvad kullerid on DPD Eesti esimene samm kogu DPD grupi linnalogistika suurprojektis, mille peamine eesmärk on pakkuda paindlikumat ning keskkonnasõbralikumat pakiveoteenust suurlinnade südametes,“ märkis Rohtla.

Kullerid toimetavad Rävala puiestee piirkonnas kohale väikepakke kaaluga kuni üks kilo, mida tuuakse neile DPD peaterminalist kohale kahel korral päevas. Teenindatakse nii era- kui ka ärikliente.

DPD on alates 2013. aastast edukalt vähendanud oma keskkonnajälge ja seda vaatamata pakiveomahtude pidevale kasvule. Viie aastaga on uute tehnoloogiliste lahenduste kasutamise ja veoringide pideva optimeerimisega suudetud kogu grupi peale hinnangulist süsiniku emissiooni vähendada tervelt 11,2 protsenti.

„DPDGroup on vägagi teadlik sellest, millist mõju avaldab meie ettevõte keskkonnale ning on võtnud missiooniks vähendada enda ökoloogilist jalajälge nii palju kui võimalik,“ märkis Rohtla. „Jalgsikullerite algatus on samuti osa pingutusest võtta üha rohkem arvesse liiklusummikuid ja saastatust.“

Tänu senisele panusele keskkonnasäästu vallas on DPD Eestile omistatud ka Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi kõrgeim ehk kuldtaseme kvaliteedimärgis. Lisaks on DPD Eesti pälvinud tunnustust kui peresõbralik ja tervislik tööandja ning võrdse palga maksja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070