Autor: Kaubandus.ee • 22. jaanuar 2019

Mahemarket avas esimesena Eestis oma maheliha karni

Nädalavahetusel avati pidulikult maheredise läbilõikamisega Baltimaade suurim mahepood ja -kohvik Mahemarket uues T1 Mall of Tallinn ostukeskuses. Esimesena Eestis on Mahemarket teinud oma poodi maheliha karni, mis lahendab paljude mure, kust saada värsket kodumaist maheliha.

600-ruutmeetrise kogupinnaga pood ja kohvik on justkui tavaline supermarket, pakkudes kõike, mida toidulaual ja koduses majapidamises võib vaja minna. “Ainult selle vahega, et kogu meie kaup on mahepõllumajandusest või vastutustundlikult toodetud,” kõneles Mahemarketi üks eestvedaja Tiiu Saks, kes on mahekaubandusega tegelenud üle 15 aasta.

Kui seni on Eesti mahekaubanduse üks suurimaid kitsaskohti olnud väike maheliha valik, siis uues kohas lahendas Mahemarket selle mure oma lihakarni avamisega. “Maheliha on Eestis defitsiit ja tänu sellele, et meil on võimalik kohapeal liha töödelda, saame me pakkuda ka sedavõrd suurt lihavalikut,” rääkis Saks.

Kogu Mahemarketis müüdav liha on Eesti mahekasvatajate toodang. Ka ülejäänud kaubavaliku osas eelistab pood võimalikult palju kodumaist. “Kuna aga Eestis kõike ei toodeta ega jagu, siis ikka tuleb osa kaupa, näiteks hooajalisi puu- ja juurvilju, looduskosmeetikat, tarbekaupa tellida ka väljast poolt.”

Mahepõllunduse ja - kaubanduse maht on igal aastal jõudsalt kasvanud kogu Euroopa Liidus ning sarnase suure mahepoe ja -kohviku avamine Eestis on selle trendi peegeldus, sõnas kaupluse avamisel laiemalt mahepõllunduse arengutest rääkinud Euroopa Parlamendi saadik Urmas Paet. “Seejuures on oluline, et Euroopas võib tänu eeskirjadele ja tihedale kontrollile rahuliku südamega teada, et mahetooted on ka sisuliselt need, mida tarbija eeldab.”

Poe avamisel olid kohal ka mitmed Eesti mahetootjad, kelle kaupa Mahemarketist saab. “Meile kui Eesti mahetootjale on see kindlasti väga positiivne uudis, et on juures üks suur koht, kus oma toodangut müüa ja samas ka koht, mis ei tegele ainult müügi, vaid ka tarbijate harimisega sel teemal, miks mahetoit on hea ja kasulik,” rääkis poe avamisel Biomenu Maheköök tootmise juhataja Tuuli Pirk-Kesküll.

Lisaks kauplusele avas Mahemarket hiljuti uues T1 Mall of Tallinn ostukeskuses üksnes mahetoitu pakkuva bufee-kohviku, mis on esimene sarnane mahetoitu pakkuv söögikoht Eestis. “Eriline defitsiit on olnud maheliha, kuid tänu sellele, et meil on poes nüüd oma lihakarn, saame me kohvikusse maheliha oma poest,” selgitas Saks ning lisas, et see on ka peamine tegur tänu millele saime avada sellise söögikoha, kus kogu tooraine on mahe.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070