Autor: Kaubandus.ee • 12. märts 2019

Maxima suurendab sisseostu grupi tasandil

Maxima Grupp asutas ettevõtte Maxima International Sourcing Poland - see on allasutus tütarettevõttele Maxima International Sourcing, mis pakub vahendusteenuseid grupi jaemüügikettidele Baltikumis, Poolas ja Bulgaarias.
Foto: Maxima Eesti

Uue üksuse eesmärk on teha tihedat koostööd Leedu naaberriigis tegutsevate tarnijatega, nii Poola kui ka rahvusvaheliste ettevõtete kohalike esindustega.

Värskelt asutatud ettevõtet hakkab juhtima Maxima International Sourcingu juhatuse liige Gintaras Jasinskas, kes vastutab äriprojektide eest Poolas ja Bulgaarias. Maxima International Sourcing Polandi kontor asub Varssavis, kus alustatakse viie töötajaga.

„Selle otsusega tugevdame oma sisseostufunktsiooni Poolas. Alalise üksuse loomine võimaldab säilitada tihedamaid sidemeid olemasolevate tarnijate ja tootjatega ning luua uusi kontakte potentsiaalsete partneritega. Ettevõtte eesmärk on tagada, et kaupu hangitaks kõige soodsamatel tingimustel ja seda mitte ainult kohalikelt partneritelt, vaid ka rahvusvahelistelt partneritelt, kes Poolas tegutsevad. See omakorda võimaldab meil kõigi meie turgude klientidele häid hindu pakkuda,“ ütleb Maxima International Sourcingu tegevjuht Tomas Palevičius.

„Number üks on meie jaoks tagada eestimaalastele heade hindadega kohalike tootjate kaubavalik, kuid kindlasti saame kohalikul tasandil senisest tugevama sisseostufunktsiooniga hoida meie jaeketi tugevust ehk hinnaliidri kontseptsiooni ja alati klientide poolt äramärkimist saavat huvitavat kaubavalikut jätkuvalt põnevana,“ kommenteeris Maxima Eesti kommertsdirektor Kristina Mustonen.

Maxima International Sourcing asutati selle aasta veebruaris. Ettevõte loodi lahku viiduna Franmaxi tegevustest, mis pakkus frantsiisi- ja vahendusteenuseid kontserni kuuluvatele ettevõtetele. Pärast ümberkorraldusi on nii Franmax, UAB kui ka Maxima International Sourcing, UAB oma tegevust jätkanud. Maxima Grupp omab Poolas jaemüügiketti Stokrotka ning selle kaubamärgi all tegutseb 577 kauplust.

Maxima Gruppi kuuluvad Maxima jaekauplustekett Balti riikides, Stokrotka jaekett Poolas, T-Marketi kett Bulgaarias ning Baltimaades tegutsev e-toidukauplus Barbora. 2018. aastal väljastas ettevõte edukalt 300 miljoni euro väärtuses 5-aastaseid võlakirju. Maxima Grupp omakorda kuulub Vilniaus Prekyba Gruppi, mis on üks suurimaid jaekaubanduse kontserne Baltikumis ning Kesk- ja Ida-Euroopas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757