Autor: Kaubandus.ee • 13. mai 2019

Veebipoed pakuvad suuri allahindlusi - toimub E-smaspäev

Täna, 13. mail, tähistavad Eesti kaupmehed kümnendat korda E-smaspäeva, mille eesmärk on toetada kohalike e-kaupmeeste tegevust ja ärgitada inimesi valima ostude sooritamiseks just Eesti e-poode.
Foto: Maarit Eerme

E-smaspäeva aktsiooni algatanud Eesti e-kaubanduse Liidu juhi Tõnu Vääti sõnul eelistab aina enam inimesi teha oste e-poodidest. „Maksekeskuse ja Eesti Panga andmetel kasvab e-ostlemine jõudsalt, umbes 25 protsenti aastas. Kuigi e-ostlemine ei tunne riigi piire ja annab inimestele suurem valiku, tasub meeles pidada, et Eesti e-poest ostmine on võrreldes välismaise e-poega sageli turvalisem. Lisaks on kohalikel e-poodidel selged ja soodsamad garantii- ja tagastamistingimused,“ loetles Väät põhjusi kohalike kaupmeeste eelistamiseks.

„Kaks korda aastas toimuv E-smaspäev on kui Eesti e-poodide Black Friday, kus Eesti kaupmehed tutvustavad ennast ja oma kaubavalikut läbi ahvatlevate sooduspakkumiste, kingituste või tasuta tarne,“ lisas ta.

Suuremate tuntud e-poodide kõrval osalevad 2014. aastal liidu algatatud aktsioonis ka väiksemad kaupmehed, sel aastal kokku 135 e-poodi. „Eelmisel sügisel külastas E-smaspäeva veebilehte 24 tunni jooksul pea 50 000 inimest ja nii mõnigi osalenud e-pood mitmekordistas oma päevakäibe. Hinnasoodustused E-smaspäeval on kuni 50-60 protsenti, lisaks pakuvad paljud e-poed kingitusi ja tasuta tarnet, seega ootame ka sel aastal mõningast ostuhullust,“ täiendas Väät.

Eelmiste aastate E-smaspäeva tulemuste järgi ostetakse sel päeval peamiselt hooajalist kaupa. 2018. aasta kevadisel E-smaspäeval olid kõige populaarsemad aiamööbel, õue-eluks tarviline ja suveriided, samuti ilu- ja tervisetooted, tehnika ja elektroonika.

E-smaspäeva on Eesti E-kaubanduse Liidu poolt kaks korda aastas korraldatav e-ostlemise päev, kus liidu liikmed ja erinevad veebipoed teevad 24-tunni jooksul sooduspakkumisi. E-smaspäev toimub iga novembrikuu ja maikuu teisel esmaspäeval.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757