Autor: Kaubandus.ee • 17. mai 2019

Tallink valis välja laeva uued õlled ja veinid

Tallink vahetab sel kuul välja senised õlled ja veinid ning toob kolmekümnenda sünnipäeva puhul valikusse Purtse pruulikojas valminud eripruuli.

Ametlikud laevaõlled valiti välja pimedegustatsiooni käigus. Võistlustulle saadeti ühtekokku 40 õlut 14 pruulikojast Eestist, Rootsist, Soomest ja Inglismaalt. Uueks laevaporteriks valiti Tartu Pühaste pruulikoja „Lighthouse“ porter (5,8%).

Pühaste pruulikoja juhataja Üllar Kaljurandi sõnul ongi porterid veidi madalama alkoholisisaldusega kui on tänapäeval normiks saanud. „Esialgu olid porterid alla kaheprotsendilise alkoholisisaldusega ning tavaline porter on keskmiselt viie-kuueprotsendiline, mistõttu pole veidi kergema porteri puhul midagi uut,“ sõnas Kaljurand.

Esmakordselt osutus ametlikuks laevaõlleks orgaaniline õlu. Rootsis Nils Oscar pruulikojas valminud orgaaniline laager tüüpi „Kapten Balder“ linnaseõlu (5,1%) on valmistatud samanimelisest Balder linnasest, mis kasvab pruulikojast kõigest 60 kilomeetri kaugusel ning mis on tuntud ka kui üks maitserikkamaid Rootsis kasvavaid linnase sorte.

Kolmekümnenda sünnipäeva puhul toob Tallink valikusse ka eripruuli, mis Põhjamaade ja Inglismaa õllepruulikodade vahel korraldatud konkursi tulemusel villitakse valmis Purtse pruulikojas Ida-Virumaal. Juubelipruulist leiab „Läänemere rapsoodia“ nime kandva humalase ning heleda IPA (4,7%), ale tüüpi õlu „Laine murdja“ (5,5%) ning punase laagriõlu „Metsik meri“ (6,5%).

Lisaks õlledele said uuendust ka laevaveinid. Tallinki ametlikuks valgeks veiniks valiti Montgravet Sauvignon Blanc Prantsusmaalt. Ametlikuks punaseks veiniks sai Hispaania Allegranza Tempranillo-Shiraz.

Roosa veini populaarsusega kaasas käies, mille müügitulu mullu ületas Prantsusmaal valge veini oma, valiti esmakordselt välja ka laeva ametlik roosa vein, milleks osutus Prantsusmaa heleroosa Henri Gaillard Rose.

Laeva uus ametlik vahuvein on Aurea Blanc de Blancs, mis on valmistatud neljast erinevast viinamarjasordist.

Laeva ametlikuks šampanjaks on elegantne Ayala Brut Majeur Extra Age.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757