Autor: Kaubandus.ee • 30. mai 2019

Aprillis jaekaubandusettevõtete müügitulu kasv kiirenes

Statistikaameti andmetel suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu 2019. aasta aprillis eelmise aasta aprilliga võrreldes püsivhindades 8% ja oli 614 miljonit eurot.
Foto: Raul Mee

Toidukaupade kaupluste müügitulu kasv kiirenes aprillis märgatavalt: märtsis oli see eelmise aasta sama kuuga võrreldes 1%, kuid aprillis juba 7%. Osaliselt mõjutasid kiiret kasvu eelmise aasta aprilli väga madal võrdlusbaas ja soodusmüügikampaaniad aprillis.

Aprillis kiirenes müügitulu kasv ka tööstuskaupade kauplustes: märtsis kasvas nende müügitulu aastases võrdluses 9%, kuid aprillis oli kasv 11%. Müügitulu suurenes kõigil tegevusaladel. Kõige rohkem, ligi neljandiku (24%) suurenes aastaga müügitulu muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus müüakse peamiselt arvuteid ja nende lisaseadmeid, raamatuid, sporditarbeid, mänge, mänguasju, lilli, istikuid jm. Müügitulu suurenes keskmisest enam (17%) ka kasutatud kaupade kauplustes ja väljaspool kauplusi (kioskites, turgudel, otsemüük).

Mootorikütuse jaemüügiettevõtete müügitulu suurenes eelmise aasta aprilliga võrreldes 2%.

Märtsiga võrreldes jäi aprillis jaekaubandusettevõtete müügitulu samale tasemele. Ka sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal jäi müük eelmise kuu tasemele. 2019. aasta nelja kuuga (jaanuar–aprill) suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta vastava perioodiga võrreldes 6%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700