Autorid: Liis Treimann, Maarit Eerme • 27. juuni 2019

Maxima avas esimese Express kaupluse

Maxima avas esimese uue kontseptsiooniga Express kaupluse Tallinna vanalinnas, kust nii tallinlased kui ta turistid leiavad esmavajaliku toidu- ja majapidamiskaubad kui ka valiku suupisteid ning lõuna- ja õhtusöögiks sobivat valmistoitu.
Maxima ketti kuulub Eestis koos uusima poega 81 kauplust.
Foto: Liis Treimann

„Näeme, et mingites piirkondades on selliste kaupluste järele vajadus ning inimeste igapäevastes tarbimisharjumustes on selge nihe selles suunas, kus soovitakse oste teha võimalikult kodus või töökoha läheduses,“ rääkis Maxima Eesti juhatuse esimees Marko Põder. Ta lisas, et uue mugavuspoe avamine on nende jaoks erakordselt põnev ning kus mujal seda teha, kui mitte vanalinnas.

Põderi sõnul näeb Maxima kahekorruselise Express mugavuspoe klientidena võrdselt nii vanalinna elanikke ja piirkonnas töötavaid inimesi kui ka Tallinna külastavaid turiste. „Kuna paikneme vanalinna tuiksoonel, kus vahetus läheduses on ka mitmed kiirsöögikohad, siis püüame oma valmistoidu ja nö kiirete ampsude ehk food-to-go toodete puhul pakkuda eristuvat, maitsvat ja taskukohast valikut.“

Müügisaali loodud visuaalne kommunikatsioon eristub traditsioonilisest jaeketi kauplusest, tootepakkumisi näevad kliendid digiekraanidelt ja sisekujundus on harjumuspärase Maxima poega võrreldes minimalistlik. Mugavuspoes on tasuta wifiga puhkeala, kus kohvi ja suupisteid nautida lehe lugemise kõrvale.

Maxima Express mugavuspoes on kolm tavakassat ja uudne väikesemõõtmeline iseteeninduskassa EasyScan. Kogu Maxima Expressi kaupluse müügisaali pind on 244 ruutmeetrit ja poe sortiment ulatub ligi 3000 tooteni.

See aasta plaanitakse avada kokku kolm kauplust, mis kõik asuvad kesklinna piirkonnas. „Soovime testida erinevaid kliendigruppe ning analüüsime hoolikalt seda, kuidas antud formaat vastu võetakse,“ ütles Põder. Ta lisas, et siis saab rääkida juba edasistest plaanidest selles vallas.

Maxima juht rõhutas, et nende eesmärk ei ole agressiivselt ruutmeetreid juurde teha. „Laieneda võiks pigem kas kedagi omandades või mingitel puhkudel ka olemasolevate kaupluste pinda laiendada. Tallinna uusarendused on üks koht, kuhu võiks laieneda,“ sõnas Põder. Ta lisas, et neil pole plaanis laieneda discounter segmenti, kuna nende eesmärk on pakkuda võimalikult laia kaubavalikut. „Usun, et selle segmendi täidab ära Lidl ning A1000 hakkab ka igasse linna tekkima.“

Foto: Liis Treimann

Käesoleval aastal täitus Maximal 15. tegevusaasta Eestis. Jaekett tegutseb Eestis alates aastast 2004. Ketti kuulub koos uusima mugavuspoega 81 kauplust, millest 56 on Maxima X kodukauplused, 21 Maxima XX supermarketid, 3 Maxima XXX hüpermarketid ning üks Express-formaadi mugavuspood.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070