Autor: Mait Kraun • 4. juuli 2019

USA kaubanduse puudujääk kasvuteel

Tankerid.
Foto: Reuters
Olgugi, et USA on Hiina kaupadele kehtestanud tariifid, tõusis Ühendriikide kaubanduse puudujääk mais selle aasta kõrgeima tasemeni, vahendab MarketWatch.

USA kaubanduse puudujääk kasvas mais 8,4 protsenti, 55,5 miljardi dollarini (võrreldes eelmise kuuga), teatas valitsus kolmapäeval. Tegemist on suurima defitsiidiga alates detsembrist. MarketWatchi küsitletud ökonomistid prognoosisid 54,4 miljardi suurust defitsiiti.

USA eksport kasvas 2 protsenti, 210,6 miljardi dollarini. Riik eksportis rohkem sojaube, autosid, lennukeid ja võrguseadmeid.

Sojaubade eksport on eelmise aasta omast veidi suurem, mis näitab, et farmerid on USA-Hiina kaubandussõjast mõnevõrra taastunud. Hiina on USA sojaubade suurim ostja.

Import kasvas aga 3,3 protsenti, 266,2 miljardi dollarini. USA importis rohkem autosid, naftat, pooljuhte, arvuteid ja telefone. Autode import jõudis rekordilise tasemeni, peamiselt selle tõttu, et tootjad püüavad ette müümisega tariife vältida.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070