Autor: Martin Johannes Teder • 30. juuli 2019

Mahekaubanduse ettevõtja firmad sattusid raskustesse

Mahekaubandusega tegeleva Mahemarketi tegevjuhi Tiiu Saksa ettevõtted vaevlevad maksuvõlgadega, on pankrotis või sattunud firmamatja kätte.
Mahemarketi tegevjuht Tiiu Saks.
Foto: Julia-Maria Linna

Tiiu Saks Äripäeva kõnedele ja e-kirjadele ei vastanud. Ettevõtte omanik ja juhatuse liige kuni mai alguseni oli ka Anre Saks. Küsimusele, miks ettevõte on antud likvideerijale, vastas ta: "Ma ei oska seda kommenteerida."

Austan Loodust Grupi käive oli 2017. aastal 957 826 eurot ning kahjum oli 108 029 eurot. 2018. aasta majandusaasta aruanne on esitamata.

Mahemarketi mahekohvik-pood, mis tegutses vähem kui pool aastat T1 kaubanduskeskuses, sulges uksed. Mahepoodi omas ettevõte Mahemarket OÜ, mille üks juhatuse liikmetest oli Tiiu Saks. Ettevõte on juuni seisuga pankrotis koos 23 887 euro suuruse ajatatud maksuvõlaga.

T1 Mall of Tallinn juhatuse liige Allan Remmelkoor ütles, et Mahemarketi reaalsed tulemused ei vastanud Mahemarketi prognoosidele ja ootustele ning see sundis neid oma tegevust lõpetama. Ta lisas, et pind osutus tootevaliku jaoks liialt suureks. „Huvitav ja põnev idee ei vedanud siiski päris lõpuni välja,“ ütles ta.

Remmelkoore sõnul jäi Mahemarketil üles ka võlgnevus T1 ees, kuid lahku läksid nad korrektselt ja sõbralikult. T1-l hetkel uut mahekaupade pakkujat varnast võtta ei ole, kuid Remmelkoore sõnul ei välista nad, et keegi mahetoodete pakkuja neil oma uksed avab.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700