Autor: Martin Johannes Teder • 7. august 2019

Automüüjate palga TOP. Vaata, kes kui palju palka maksab

Automüüjate keskmine kuutöötasu oli teises kvartalis enam kui 2700 eurot, TOP´i juhivad kaks hulgimüüjat, kes maksid oma töötajatele keskmiselt enam kui 5000 eurot kuus.
Foto: Reuters/Scanpix

Eesti keskmine brutopalk on märtsi seisuga 1396 eurot.

Kõige rohkem maksab töötajatele palka Toyota Baltic, selgub Äripäeva Infopanga konkurentsiraportist. Ettevõte tegeleb sõiduautode hulgmüügiga (maaletooja). Ettevõttes on 41 töötajat, kelle keskmine töötasu on 5340 eurot, mis on aastaga tõusnud 600 euro võrra. Toyota Balticu turundusjuhi Marek Maide sõnul on ettevõttel kõik positiivne. „Hästi on läinud, turuosa on hea ja müügid kasvavad,“ ütles ta.

Eelmise aasta majandusaasta aruannet ettevõttel esitatud veel ei ole, kuid 2017. aastal arvestati ettevõtte juhatuse liikmetele tasusid kokku 359 610 eurot. Kuna juhatuses on kaks liiget, teeb see liikme kohta 14 983 eurot kuus.

Hoolimata sellest, et Peugeot’ autode maaletooja Auto-Bon Balticu keskmine töötasu vähenes aastaga 790 euro võrra, hoiavad nad edetabelis siiski teist kohta. Ettevõtte keskmine töötasu on 5030 eurot kuus ning ettevõttes töötab 18 inimest.

Vaata automüüjate (nii hulgi- kui jaemüüjad) palga TOPi Äripäevas SIIN

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070