Autorid: Liis Treimann, Maarit Eerme • 27. august 2019

Selline see Eesti IKEA ongi

Kahe päeva pärast avab Rootsi mööblifirma IKEA Eestis e-poe koos väljastuspunkti ja näidistesaaliga.
Foto: Liis Treimann

IKEA Tallinna väljastuspunkti juht Aleksejs Mihailovs ütles, et kui eelmise aasta augustis Riias IKEA kauplus avati, sai see sai eestlaste seas kiiresti populaarseks, mistõttu otsustati IKEA võimalikult kiiresti ka Eestisse tuua.

Foto: Liis Treimann

IKEA Eesti e-poes on valikus üle 8000 erineva kodusisustustoote. Oste e-poest saab teha kõikjalt, kuid samas on võimalik tellimus vormistada ka väljatuspunktis pärast toodetega tutvumist.

Näidistesaal: 1500 ruutmeetrit

Väljastuspunkt koos logistika ja e-kaubanduse käitlemise vajadusega: 4500 ruutmeetrit

Väljastuspunktis on 3000 toodet tutvumiseks

Tootevalik: 8000+

Näidistesaalist saab kaasa osata 200 erinevat toodet (padjad, köögitarbed, Rootsi toidukaubad jms)

Kauba saab e-poest kätte 5 tööpäevaga

Pakutavad teenused: planeerimisteenus, kojuvedu, mööbli kokkupanek, paigaldus teenus.

IKEA e-poest saab tooteid osta alates 29. augustist

„E-poe ja väljastuspunkti üheaegne avamine tagab igale eestlasele ligipääsu IKEA toodetele lähemale kui kunagi varem. Meie eesmärk on pakkuda klientidele häid hindu ning need on pigem Baltikumi IKEA sarnased, kuna oleme üks frantsiis,“ ütles Mihailovs. IKEA esindaja sõnul ei taha nad spekuleerida, millal päris IKEA kauplus tuleb, kuid kindlasti on see plaanis avada.

Eesti IKEA sisustuslahendused on loodud võttes arvesse kevadel läbi viidud Eesti kodude külastusi, mille käigus sooviti teada saada, millest Eesti elanikud kodus kõige rohkem puudust tunnevad ning unistavad. Külastustel saadud teadmiste põhjal panid IKEA disainerid kokku näidistubade sisustuslahendused, lisades pesuruumidele ka sauna.

Väljastuspunkti eesmärk on inspireerida külastajaid ja näidata tooteid nii, nagu nad neid võiks enda kodus kasutada. Seal on kümneid täielikult sisustatud ruume köökidest elutubade ja vannitubadeni.

IKEA disainil viis mõõdet: funktsioon, vorm, kvaliteet, jätkusuutlikkus ja taskukohane hind. Kõik tooted peavad neile põhimõtetele vastama. Alates 2020. aastast ei müü IKEA enam ühekordseks kasutamiseks mõeldud plasttooteid ning hiljemalt 2030. aastast on müüdavad plastikust tooted tehtud ümbertöödeldud materjalist.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757