Autor: Kaubandus.ee • 5. september 2019

Kaup24 avab teistele kauplejatele oma e-poe

Baltikumi suurim e-kaubanduse ettevõte Pigu Grupp, kuhu kuulub ka Kaup24, teatas turupõhise kauplemise käivitamisest. Ettevõte kutsub kohalikke ettevõtteid ja väikseid müüjaid liituma ja müüma oma tooteid kõigis kolmes ettevõttele kuuluvas e-poes.
Dainius Liulys
Foto: Vladimiras Ivanovas

Pigu.lt, 220.lv ja Kaup24.ee ostjaid ja müüjaid ühendav e-poe platvorm annab müüjatele võimaluse kasvada ja kasutada fuktsionaalset e-poe lahendust, samal ajal kui ostjatele pakutakse laiemat valikut kvaliteetseid kaupu veelgi konkurentsivõimelisema hinnaga.

„Avades Pigu Grupi e-poe teistele kauplejatele, oleme astunud e-kaubanduse arengus uude faasi ning anname seeläbi ka kõigile kohalikele ettevõtetele võimaluse kasvada. Meie kümne aasta jooksul omandatud kogemused ja hästi arenenud infrastruktuur võivad viia kolme Balti riigi väikese ja keskmise suurusega ettevõtted järgmisele e-kaubanduse tasemele. Usume, et väikeettevõtlus on riigi majanduse selgroog ja näeme suuri võimalusi, et üheskoos kasvada,” ütles Pigu Grupi tegevjuht Dainius Liulys.

Tegevjuhi sõnul aitab kauplemisplatvormi avamine teisele ettevõtetele kaasa nende võimalikule kiiremale edule. Nad ei pea looma oma e-poode, investeerima ja töötama klientide voogude ligimeelitamise nimel, vaid saavad kohese juurdepääsu Baltikumi suurimale kliendivoole – see võimaldab väikestel ja keskmise suurusega ettevõtetel endale rohkem seada ambitsioonikaid eesmärke ning keskenduda oma toodete arendusele, mitte platvormi loomisele.

Pigu Grupp, sh Kaup24 ei paku nüüd ainult võimalust kaubelda oma kolme usaldusväärse e-poe kaudu, vaid pakub ka turundustuge, hästi arenenud makse- ja kauba kohaletoimetamise infrastruktuuri, mis tagab klientidele hea ostukogemuse.

„See on loomulik areng, sest juhtiva e-kaubanduse ettevõttena kujundame turgu. Uueneme pidevalt ja teeme uuendusi nii, et need vastaksid klientide ootustele kõige paremini. Turupõhine kaubandus pole globaalses mastaabis uus lahendus, see on väljakujunenud tegevuspraktika, mis toimib rahvusvaheliselt väga hästi. Oleme kindlad, et seda lahendust vajavad ka Eesti, Läti ja Leedu ettevõtted ja kliendid väga,“ lausus Liulys.

Lisahüved neile, kes liituvad esimestena

Kaup24 kutsub potentsiaalseid partnereid ühinema Kaup24 e-poega ning arutama võimaliku koostöö üle, pakkudes esimestele registreerujatele ka lisahüvesid. Nimelt saavad esimesed, kes registreeruvad enne 1. oktoobrit, õiguse kaubelda 6 kuud ilma kuutasu maksmata.

Sarnaselt välismaiste platvormidega peavad müüjad maksma turul kaubeldavate toodete eest kuutasu, samuti müüdavate toodete vahendustasusid ja seda sõltuvalt tootekategooriatest.

Vastutasuks saavad partnerid juurdepääsu Baltikumi suurimale e-kaubanduse kliendivoo, logistika, klienditeeninduse ja makseinfrastruktuurile. Lisaks pakub Kaup24 oma teadmisi ja turundustuge ehk hoolitseb selle eest, et toode jõuaks ostukorvist kenasti ostjani.

Tähelepanu partnerite valimisel

Liulyse sõnul on hetkel keeruline öelda, kui palju müüjaid liitub. „Mitmed ettevõtted, sealhulgas nii tuntud traditsioonilise kaubanduse kui ka e-kaubanduse esindajad, on juba meie e-poodide kaudu müügivõimalusi taotlenud,“ kergitas tegevjuht saladusloori.

„Pöörame suurt tähelepanu partnerite valimisele - ennekõike oleme pühendunud pakkuma oma klientidele kvaliteetset teenust. Meie jaoks on oluline, et platvormiga liituks võimalikult palju müüjaid ja pöörame tähelepanu igale huvilise - nii suuretele tegijatele kui ka väikestele ettevõtjatele. Teisest küljest soovime ka, et nad müüksid oma tooteid meie platvormi kaudu edukalt, esimesteks müüjateks osutuvad need, kellel õnnestub registreerimisprotsess sujuvalt lõpule viia," sõnas Liulys.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070