Autor: Kaubandus.ee • 30. september 2019

Kaubanduse 10 kõige rikkamat

Äripäev reastas Eesti Rikaste TOP500, kus oli sees ka mitmed kaubanduse valdkonna tegijad. Toome välja 10 antud valdkonna rikkamat 2018. aasta andmete põhjal.
Väino Kaldoja
Foto: Marko Mumm

1. Margus Linnamäe. Rikaste TOPis 6. kohal, vara väärtus 257,2 miljonit eurot. Suurim vara on ravimimüügikett Magnum. Juuni alguses suurendas UP Invest Apollo Grupis oma osalust 55%-lt 80%-le. UP Investis on Linnamäe osalus 78% ja Ivar Vendelinil 20%.

2. Väino Kaldoja. Rikaste TOPis 14. kohal, vara väärtus 135 miljonit eurot. Silberauto omanik. Müüb ettevõtte Soome automüüjale Veho AB Oy, mis müüb Soomes Mercedes-Benze.

3. Oleg Gross. Rikaste TOPis 16. kohal, vara väärtus 128,9 miljonit eurot. OG Elektra omanik.

4. Roman Stroykov. Rikaste TOPis 20. kohal, vara väärtus 114,9 miljonit eurot. Asutas 2007. aastal Eestis koos kompanjon Sergey Anufrieviga firma Antonio Trade OÜ, mis pakub kõikvõimalikke külmutustehnika lahendusi ja mille käive oli Eesti hulgimüügiturul mitu aastat suurim.

5. Ivar Vendelin. Rikaste TOPis 44. kohal, vara väärtus 67,5 miljonit eurot. Esimest korda Äripäeva rikaste edetabeli ja kohe ka väga kõrgel kohal. Arvestati, et meelelahutusketi Apollo Grupp endisel omanikul Ivar Vendelinil on UP Investis/MM Grupis 20 suurune osalus. Kuna pole täpselt teada, mis tingimustega Vendelin Linnamäe äripartneriks sai, siis võib olla Vendelini vara siinses edetabelis üle hinnatud ja osa sellest peaks kuuluma tegelikult Linnamäele .

6. Andres Järving. Rikaste TOPis 46. kohal, vara väärtus 66 miljonit eurot. Kuulub NG Investeeringute ehk Tallinna Kaubamaja, Liviko, Balbiino, Kitman jt firmade omanikeringi.

7. Ando Aron. Rikaste TOPis 47. kohal, vara väärtus 63,8 miljonit eurot. Tööriistade ja seadmete hulgimüüja Mecro Grupi suuromanik eraisikuna ja ettevõtte Kinnisvara Info kaudu.

8. Denis Bokhan. Rikaste TOPis 58. kohal, vara väärtus 54,3 miljonit eurot. Valgevene ettevõtja, kellel on osalus vedelkütuseid vahendavad E100 Baltia OÜs.

9. Peeter Luik. Rikaste TOPis 67. kohal, vara väärtus 48,5 miljonit eurot. Kunagine pankur, kes investeerib Rabatt-nimelise valdusfirma kaudu. Talle kuulub Tallinnas Viru Keskuse juures asuv Foorumi ärihoone ning õmblustarbeid ja kangaid müüv kauplusekett Kangas ja Nööp. Tal on osalused professionaalseid droone arendavas Airborne Mechatronics OÜs ja mehitamata lennumasinaid välja töötavas Threod Systems OÜ. Talle kuuluv Sisustaja OÜ müüb kauplustele ja toidutööstustele külmikuid.

10. Enn Kunila. Rikaste TOPis 68, vara väärtus 48,3 miljonit eurot. Valdusfirma NG Investeeringud üks omanik ettevõtte NG Kaupital kaudu, millest Kunila valdusfirmale kuulub veerand.

Tutvu täispika Rikaste TOPiga Äripäevas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757