Autor: Kaubandus.ee • 19. detsember 2019

Soome lemmikloomaturgu valitseb eestlaste EcoPetBox

Eestlaste loodud vanapaberist- ja papist biolagunev lemmikloomatoode on Soome jaemüügikettide vaieldamatu liider. EcoPetBox on naabrite pool seejuures nii hinnatud, et neid müüakse ringiga Eestisse tagasi.

Eestis on EcoPetBoxi liivakastid ja toidunõud saadaval PetCitys. Nüüdsest on tooted valikus ka Rocca al Mare Prismas, mis tähendab, et eestlaste lemmikloomatarbeid müüakse Soome ning ringiga tulevad need Eestisse naabrite jaekaubanduskontserni kaudu tagasi.

EcoPetBoxi kaasasutaja Jörgen Sildvee tõdes, et vanapaberist liivakastid on Soome lemmikloomaturul edukad. “Soomes müüakse neid suurimates konkureerivates jaekaubanduskettides nagu K-grupis ja SOK-is, viimase jaekaubanduskontserni alla kuulub sealhulgas tütarettevõttena Prisma.”

Soome edasimüüja Antti Koskela ütles, et nõudlus on EcoPetBoxi toodete järele kasvutrendis. “Ostan regulaarselt iga kuu tuhandeid komplekte EcoPetBoxi liivakaste Eestist Soome. Usun, et kahe järgmise aastaga kasvab see hulk viiekordselt.”

EcoPetBoxi toodete edukus seisneb Koskela sõnul nende trendikuses ning mugavuses. “Inimeste keskkonnateadlikkus on tõusnud ning poed on valmis välja vahetama plastikust tarbeesemeid ökoloogilisemate vastu. EcoPetBox vastab trendika tarbija vajadustele ideaalselt – nad on loodussõbralikud, neid saab ümber töödelda ja komposteerida ning lemmikloomatarvikuid ei pea puhastama kasutades selleks kemikaale.”

Soome hakatakse lähiajal tarnima ka EcoPetBoxi biolagunevat kassiliiva ja toidunõusid. Sildvee selgitusel on sealsed loomaomanikud nende tooted väga hästi vastu võtnud. “On isegi juhtunud, et meiega on ühendunud Soomest Eestisse kolinud kliendid, kes pole EcoPetBoxi siinsetes jaemüügikettides näinud ning uurinud, kuidas neid tellida saaks.”

Hetkel on EcoPetBox müügil 15 Euroopa riigis ja USA-s, toodete vastu on suur huvi ka Türgis ja teistes Euroopa riikides ning Kanadas ja Koreas.

EcoPetBoxi liivakastid ja toidunõud on valmistatud Eestis vanapaberist ja papist, mis kestavad ligi kuu ning sobivad kasutamisjärgselt kompostimiseks või põletamiseks. EcoPetBoxi uusim toode, kassiliivagraanulid on biolagunevad koosnedes heinast ja puidust, mis tagab neile hea imamisvõime ning suutlikkuse pidada kinni ebameeldivat lõhna.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757