Autor: Kaubandus.ee • 11. veebruar 2020

Toyota müük Amservis kasvas 10 protsenti 147 miljoni euroni

Amserv Grupi jätkuvate äriliinide käive kasvas möödunud aastal auditeerimata andmetel 10% protsenti 147 miljoni euroni. Puhaskasumit teeniti 2,7 miljonit eurot, mida on 2018. aastaga võrreldes 35 protsenti enam.
Amserv Järve

Seoses 2019. aasta alguses toimunud Ascar Auto müügiga oli Amservi fookus tegevjuht Rene Vareki sõnul möödunud aastal suuresti struktuuri muutusest tulenevate protsesside täiustamisel. “Sellegi poolest oli tegemist suure kasvu aastaga. Arvestades, et Ascari osa ettevõtte käibest moodustas kuni eelmise aastani ligi 20 protsenti, on meil ettevõtte tulemuste ja jätkuvate äriliinide tugeva kasvu üle väga hea meel,” märkis Varek.

Tulenevalt äri ümberkorraldusega kaasnevast struktuuri muutusest jätkas Amserv möödunud aastast Eestis Toyota ja Lexuse kaubamärkide ning Lätis lisaks ka Opeli ja Peugeoti kaubamärkide pakkumist. “Eeskätt keskendusime oma peamisele pakutavale kaubamärgile ehk Toyotale, mille turuosa õnnestus meil Eestis kasvatada 50,4 protsendile ning Lätis säilitada enam kui 40 protsenti,” tõi Varek välja ning lisas, et viimati müüs ettevõte Eestis ainult Toyota automarki 26 aastat tagasi ehk 1994. aastal.

"Eelmisest aastast nägime, et hübriidimudelite soetamine ja teiste keskkonnasäästlike lahenduste kasutamine autoturul kasvab hoogsalt. Sealjuures oli hea meel tõdeda, et Toyota hoiab automarkide edetabelis Eesti turul esikohta ning Lätis tugevat teist kohta," märkis Varek, kelle sõnul usub ettevõte trendi jätkumist ning planeerib käesolevasse aastasse mõõdukat käibe ja kasumi kasvu.

2019. aastal võeti Eestis esmakordselt arvele 30 448 uut sõidu- ja tarbeautot, mida on 201 võrra enam kui aasta varem. Lätis võeti samal ajal arvele 19 489 uut sõidu- ja tarbeautot ehk 754 võrra vähem kui aasta varem. Seejuures müüs Amserv turule 4928 uut autot, millest 2726 müüdi Eestis ja 2202 Lätis. Kasutatud autosid müüdi ettevõtte poolt mõlema riigi turul möödunud aasta jooksul kokku 1965.

Amserv tegutseb 1992. aastast ja on üks suuremaid autode müügi- ning teenindusettevõtteid Baltimaades. Amservil on Eestis ja Lätis 9 autosalongi, mis müüvad ja teenindavad automarke Toyota, Lexus, Opel ja Peugeot. Amservis töötab ligi 400 inimest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757