Autor: Pille Ivask • 18. veebruar 2020

Amazon trügib Põhjamaadesse

Kauppalehti kirjutab, et e-poegigant Amazon teatab aprillis Põhjamaadesse laienemisest.

Kohalikku veebisaiti on oodata väljaande andmeil sügiseks. Soome kaubanduskoja peaökonomist Jaana Kurjenoja ütles Kauppalehtile, et kuuldused Amazoni jõudmisest Põhjamaadesse on ringelnud pikalt, ent nüüd on tõesti põhjust uskuda, et läheb asjaks.

Amazon pidi tegelikult Põhjala veebisaidi avama juba ülemöödunud aastal. Plaan jäi aga kõva Brexiti hirmu tõttu katki, sest nägi ette, et kaupu tarnitakse Suurbritanniast.

Uue idee kohaselt imporditakse kaupa aga Põhja-Saksamaalt, kus sai hiljaaegu valmis suur logistikakeskus. Kuna keskus asub vaid 50 kilomeetrit Taani piirist, on see strateegiliselt heas positsioonis, kust kaupu tarnida.

Jahib Rootsit

Amazon on tahtnud Rootsis kanda kinnitada juba pikemat aega. E-kaubandushiid on värvanud rootsi keele kõnelejaid, kes aitaksid ettevõtet tõlkimise ning juriidilise poolega. Samuti peaks Amazoni Põhjala äri eest vastutaja tulema Rootsist.

Lisaks annab Amazoni võimalikust jõudmisest meie lähipiirkonda märku ka see, et ettevõte on viimasel ajal aktiivselt laienenud. Näiteks hakkas Amazon hiljaaegu tegutsema Austraalias, Türgis ja Lähis-Idas. Ja Põhjala peaks olema Amazoni jaoks atraktiivne, sest inimeste ostujõud on kõrge.

Amazonil on kokku 500 miljonit toodet, ent kui ettevõte mõnes kohas tegevust alustab, on kaubavalik oluliselt kesisem.

Kaup kiiresti kohale

Tegelikult on soomlastel olnud võimalus Amazonist kaupa tellida juba aastaid, teisalt tähendab Amazoni koduõuele saabumine, et kaup tuleb kohale oluliselt kiiremini.

Amazon müüb kaupu justkui enda kraamina, mis tähendab, et tootjalt ostetakse kaupa sisse. Lihtsam ja aina levinum moodus on aga ka see, et firmad kasutavad Amazoni platvormi, et oma toodangut müüa.

Loe Eesti E-kaubanduse Liidu juhi Tõnu Väädi kommentaari Äripäevast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757