Autor: Kaubandus.ee • 12. mai 2020

Astri Grupi interneti kaubanduskeskus tegi e-smaspäeval rekordilise kasvu

Astri e-keskus püstitas eilsel e-smaspäeval uue müügirekordi, kui keskuse müük suurenes eelmise aasta mai e-smaspäevaga võrreldes ligi 500%. Ühtlasi oli see e-keskuse läbiaegade suurima külastajate arvu ja käibega päev.
Astri.ee
Foto: Kuvatõmmis

Astri Grupi turundusjuhi Matthias Vutti sõnul kasvas e-keskuse külastajate arv võrreldes eelmise aasta e-smaspäevaga ligi 150% ning ostude ja külastuste suhe üle 40%. „Numbrid näitavad selgelt, et e-poed on tarbijate hulgas populaarsemad kui kunagi varem ja hea meel on tõdeda, et järjest rohkem oste tehakse just kodumaistest e-poodidest. Nii mõnedki meie e-keskuse müüjad on öelnud, et nende eilne müük oli võrreldes eelmise aastaga kordades suurem,“ rääkis Vutt.

Eilse päeva kõige populaarsem toode oli e-keskuses Astri.ee Kalevi maiustus vaarikas tumedas šokolaadis. Menukad olid ka Tokumaru rameni komplektid ja Enzypin vannitoa puhastusvahendid. Vutti sõnul on praktiliselt kõigi tootekategooriate müük tõusnud, kuid kõige suurema kasvu on teinud mööbel, elektroonika ja toit.

„Ka ilma e-esmaspäevata on Astri e-keskuse müük selges kasvutrendis ja mais on ostude arv olnud isegi kõrgem, kui märtsis ja aprillis, mil eriolukord välja kuulutati ja korraga suur hulk inimesi e-poodidesse ostlema suundus. Inimeste tarbimisharjumused on muutunud ja üha suurem hulk oste tehakse ka edaspidi e-poodidest,“ lisas Vutt.

E-esmaspäeva on E-kaubanduse Liidu poolt korraldatav iga-aastane e-ostlemise päev, kus erinevad veebipoed teevad 24-tunni jooksul sooduspakkumisi. E-smaspäeva korraldamiseks saadi inspiratsiooni USA-st ja Hiinast. Esimest korda toimus e-smaspäev 10. novembril 2014. aastal ning järgnevatel aastatel on see toimunud iga mai ja novembrikuu teisel esmaspäeval.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757