Autor: Kaubandus.ee • 19. mai 2020

Balti Jaama Turgu on kolme aasta jooksul külastatud ligi 16 miljonit korda

19. mail tähistab Balti Jaama Turg oma kolmandat sünnipäeva. Nii pealinlaste kui ka turistide poolt armastatud turgu on kolme aastaga külastatud ligi 16 miljonit korda.

Kõige suurem sagimine on Balti Jaama Turul laupäeviti, kuna turule iseloomulikult on see nädala kõige külastatavam päev. Keskmiselt käib laupäeviti turul 15 000–17 000 inimest.

Klientide rõõmuks on kaubavalik turul kolme aastaga kindlasti mitmekesistunud, lisandunud on mitmeid uusi kauplejaid, kes pakuvad ostlejatele nii kodumaist toodangut kui ka eksootilisi maailma maitseid. Praegu tegutseb turul igapäevaselt ühtekokku 270 püsikauplejat, kellele lisanduvad ajutised müügilaudadega kauplejad turu teisel korrusel ja hooajalisel väliturul.

Algusest peale on külastajate hulgas olnud väga populaarne Balti Jaama Turu tänavatoidu ala. „Kolm aastat tagasi olime esimesed Eestis, kes tänavatoidu ala sellisel kujul ära tegid ja täna saame öelda, et otsus on end igati õigustanud,“ kommenteeris Balti Jaama Turu juht Sander Hage. Tema sõnul on turg pidevas muutumises ja katsetatakse erinevaid kauplemise võimalusi. „Kui me näiteks lihasaali ja tänavatoidu ala vahelise seina ära võtsime, kasvas lihasaalis külastatavus päeva pealt mitmekordseks.“

Hage hinnangul on praegu nende kõige olulisemaks eesmärgiks koos üürnikega kriisist edukalt välja tulla. „Kui kaugemale tulevikku vaadata, siis tahame turul järjest enam taaskasutust propageerida ja oleme selles suunas juba suuri samme astunud. Mööda ei saa vaadata ka kogu Balti Jaama Turu ja Depoo ala üheks tervikuks sidumisest. Lisaks Balti Jaama Turule oleme lähitulevikus käsile võtmas ka Keskturu projekti“, avas Hage tulevikuplaane. Keskturu esimene etapp peaks avatama 2023. aastal.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757