Autor: Kaubandus.ee • 27. juuli 2020

Capfield võttis 85 miljonit eurot laenu

Luminor andis suurele kinnisvaraarendajale ja -haldajale Capfield OÜ-le 85 miljonit eurot laenu nende varasemate laenude tagasi Eestisse toomiseks.
Capfieldi juhataja Ruben Gornischeff Nautica keskuse taasavamisel 2017. aastal
Foto: Raul Mee

Luminori korporatiivpanganduse üksuse juhi Monika Kallase sõnul on Eestis mitmeid suuri kaubanduskeskusi omav Capfield tugevas seisus ning praeguses koroonaviirusest tingitud olukorras hästi hakkama saanud.

Eestis tegutsev kommertskinnisvara omanik Capfield OÜ maksab Luminorilt saadud laenu abil peamiselt tagasi varasema laenu, mis oli saadud Nordea pangalt. Laen Capfieldile on tagatud ettevõttele kuuluva kaubanduskeskuste portfelliga, mille koguväärtus ulatub 183 miljoni euroni.

Capfieldi juhataja Ruben Gornischeff rõõmustas, et Eesti üks juhtivaid panku neid usaldab ja peab ettevõtte hallatavaid keskusi tugevateks ja jätkusuutlikeks ka praeguses turbulentses turuolukorras. „Capfieldi portfelli tugevus on läbinud selle laenu väljastamisega põhjaliku testi, mis näitab, et oleme läbi aktiivse keskuste juhtimise teinud õigeid otsuseid. Samuti on see märk ka usaldusest meie üürnike suhtes, kelle tugevust ja teotahet nii meie kui ka Luminor kõrgelt hindab,“ lisas ta.

Capfieldi portfelli kuuluvad muuhulgas Tondi Selver, Lasnamäe Bauhaus, Pärnu Maxima XXX, Mustakivi Prisma, Nautica Keskus ja Lasnamäe Centrum. Keskuste üüritav brutopind ulatub kokku üle 80 000 ruutmeetri. 65 protsenti portfellist koosneb suurtest ankurüürnikest, kelle hulgas on tuntud kohalikud ja rahvusvahelised kaubamärgid nagu Bauhaus, Maxima, Prisma, Rimi, Selver, SportsDirect, Apollo raamatupoed ja paljud teised.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757