Autor: Kaubandus.ee • 19. november 2020

Nielseni uuring: 76% eestlastest ostab toidupoest omamärgitooteid

Rahvusvaheline turu-uuringute ettevõte Nilesen viis tänavu augustis Baltimaade elanike hulgas läbi küsitluse omamärgi- ja bränditoodete eelistamise kohta. Uuringust selgus, et 76% eestlastest ostab omamärgitooteid ning peab neid sama heaks kui bränditooteid. Lätis ja Leedus ostab omamärgitooteid vastavalt 77% ja 75% vastanuist.
Rimi piimalett Tatari tänava kaupluses
Foto: Raul Mee

Kõige populaarsemad omamärgitoiduained on eestlaste hulgas piimatooteid (37%), millele järgnevad pagaritooteid (34%), tualett- ja majapidamispaber (31%) ning munad (30%). Omamärgi piimatooted on aga esikohal kõigis kolmes Balti riigis. Võrreldes leedukatega ei ole eestlased ega lätlased eriti altid valima omamärgi lihatooteid. Kui Leedus on lihatoodete kategooria kolmandal, siis Lätis ja Eestis alles 14. kohal.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757