Autor: Indrek Kald • 11. jaanuar 2021

Turule siseneb ettevõte, mis hakkab tootma nutikaid pakiautomaate

Mitu endist Cleveroni tippjuhti asutasid sügisel varasema tööandjaga konkureeriva ettevõtte. Tänavu hakatakse pakiautomaatide teenust pakkuma lisaks Eestile ka Skandinaavias.
Pakiautomaatide prototüübid valmisid kodugaraažis. Pildil esiplaanil ParcelSea kaasasutaja Andres Sampka.
Foto: Sten Roosvald

Personaalseid nutipostkaste tootva firma ParcelSea lõid Cleveroni tarkvaraarenduse juht Indrek Jürgenson ja tarneahelajuht Andres Sampka, tiimi värvati ka Cleveroni USA-äri juhtinud Tanel Raun.

"Näeme tootes suurt potentsiaali, sest kõigile tuntud kodupostkastid on ennast ammendamas – koju tellitud pakke jõuab täna kodudesse rohkem kui erinevaid kirju," selgitas Jürgenson. Ettevõte plaanib tulu teenida nutipostkastide väljarentimisest ja müügist.

ParcelSea arendab postkaste, mis võtavad koju tellitud kaubad kontaktivabalt vastu, nii et omanik ei pea ise kodus olema. Lahendus on kõigile avatud ja integratsioonivaba, mis tähendab, et nutipostkasti saavad kaupu jätta nii kullerettevõtted, aga ka sõbrad-tuttavad.

Hetkel käib toote arendamine, täiustamine ning esmane testimine. Jaanuari lõpus paigaldatakse 20 esimest nutipostkasti juba eestlaste kodudesse. Aasta teises pooles planeeritakse laieneda ka Skandinaaviasse.

Loe pikemalt Ituudised.ee

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757