Autor: Kristina Madisson-Laht • 26. jaanuar 2021

Millal on toit ohtlik ja tuleb turult tagasi kutsuda?

Toidule on kindlad ootused, me soovime, et see oleks maitsev ja tervislik ning eeldame, et poeletile või taldrikule jõudnu on ohutu. Põllumajandus- ja Toiduameti osakonnajuhataja Olev Kalda tõi Toiduohutuse kommunikatsiooni veebikonverentsil välja, kuidas toitu turult tagasi kutsudes toimida tõhusalt ja mainet hoides.
Ohtlikuks loetakse toitu, mille märgistusel puudub teave koostisosade kohta, mis omakorda võib ülitundlikkuse või toidutalumatuse korral probleeme tekitada.
Foto: Liis Treimann

Põllumajandus- ja Toiduameti osakonnajuhataja Olev Kalda rääkis ettekandes toiduohutuse põhimõtetest, toodete turult kõrvaldamisest ja tagasikutsumisest ning olukordadest, millal eelnimetatud meetmeid rakendatakse. Ta tõi välja toidu turuletoojate ahelas osalejate vastutuse ja kohustuse ning koostöö järelevalveasutusega.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700