• 26.01.21, 10:15

Millal on toit ohtlik ja tuleb turult tagasi kutsuda?

Toidule on kindlad ootused, me soovime, et see oleks maitsev ja tervislik ning eeldame, et poeletile või taldrikule jõudnu on ohutu. Põllumajandus- ja Toiduameti osakonnajuhataja Olev Kalda tõi Toiduohutuse kommunikatsiooni veebikonverentsil välja, kuidas toitu turult tagasi kutsudes toimida tõhusalt ja mainet hoides.
Ohtlikuks loetakse toitu, mille märgistusel puudub teave koostisosade kohta, mis omakorda võib ülitundlikkuse või toidutalumatuse korral probleeme tekitada.
  • Ohtlikuks loetakse toitu, mille märgistusel puudub teave koostisosade kohta, mis omakorda võib ülitundlikkuse või toidutalumatuse korral probleeme tekitada.
  • Foto: Liis Treimann
Põllumajandus- ja Toiduameti osakonnajuhataja Olev Kalda rääkis ettekandes toiduohutuse põhimõtetest, toodete turult kõrvaldamisest ja tagasikutsumisest ning olukordadest, millal eelnimetatud meetmeid rakendatakse. Ta tõi välja toidu turuletoojate ahelas osalejate vastutuse ja kohustuse ning koostöö järelevalveasutusega.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 22.04.25, 10:34
Digitaalsest maailmast füüsilisse poodi: e-poe võimaluste rakendamine kaupluses
Omnichannel’i ehk eestipäraselt omnikanali kontseptsioonist on räägitud juba aastaid, kuid paljud ettevõtted ootavad endiselt, et keegi teine esimesed sammud teeks. Covid-19 pandeemia muutis mängureegleid drastiliselt – tavapoodide ajutine sulgemine sundis kaupmehi kiirkorras e-poode arendama. Ehk on just tänu sellele täna vaade omnikanali strateegiale selgem kui kunagi varem ning digitaalse ja füüsilise kaupluse piir üha hägusem. Edukad jaekaubandusettevõtted ei küsi enam "kas?", vaid "kuidas?" integreerida e-poe parimad omadused füüsilisse keskkonda.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kaubandus esilehele