Autor: Kristina Madisson-Laht • 26. jaanuar 2021

Millal on toit ohtlik ja tuleb turult tagasi kutsuda?

Toidule on kindlad ootused, me soovime, et see oleks maitsev ja tervislik ning eeldame, et poeletile või taldrikule jõudnu on ohutu. Põllumajandus- ja Toiduameti osakonnajuhataja Olev Kalda tõi Toiduohutuse kommunikatsiooni veebikonverentsil välja, kuidas toitu turult tagasi kutsudes toimida tõhusalt ja mainet hoides.
Ohtlikuks loetakse toitu, mille märgistusel puudub teave koostisosade kohta, mis omakorda võib ülitundlikkuse või toidutalumatuse korral probleeme tekitada.
Foto: Liis Treimann

Põllumajandus- ja Toiduameti osakonnajuhataja Olev Kalda rääkis ettekandes toiduohutuse põhimõtetest, toodete turult kõrvaldamisest ja tagasikutsumisest ning olukordadest, millal eelnimetatud meetmeid rakendatakse. Ta tõi välja toidu turuletoojate ahelas osalejate vastutuse ja kohustuse ning koostöö järelevalveasutusega.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700