Muhu Pagarid juht: see on müüt, et väiketootja ei saa jaeketti sisse
Muhu Pagarid asutaja Martin Seppingu sõnul hakkas ta leivaküpsetamisega tegelema juhuse läbi. Kodusest leivateost kasvas tasapisi välja populaarne kaubamärk Muhu Leib, mille pagarikojad on nüüdseks lisaks kodusaarele ka mandril.
Martin Seppingu sõnul sai Muhu Pagarid sai alguse juhuste kokkulangemisest.
Foto: Irina Mägi
“Õnnestus valmistada leib, mis endale väga meeldis. Esimesed partiid olid väikesed, üks leib korraga, aga tasapisi protsess laienes,” oli Martin Sepping Muhu Leiva kujunemisloost rääkides tagasihoidlik.
Iga päev visatakse Eesti kauplustes ära toite, mis on söödavad, kuid mille kõlblikkusaeg hakkab läbi saama või mille välimus ei vasta enam täiuslikele standarditele. 2024. aastal päästeti ResQ platvormi kaudu üksnes Selveri poodides 40+ tonni toitu.