Toidutööstuste müügitulu jäi kriisieelse ajaga võrreldes samale tasemele
Toidutööstuste 2020. aasta müügitulu jäi eelneva perioodiga võrreldes samale tasemele, kõige rohkem kasvas taimse õli tööstuse müügitulu (34%), suurim langus oli joogitööstuse müügitulus (-8%).
„Ettevõtete käekäik sõltus põhiliselt müügistruktuurist - kas see oli suunatud jaekaubandusele, HoReCa sektorile või ekspordile,“ ütles Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits tänasel toiduainetööstuse aastakonverentsil „Tagasi normaalsusesse“.
Selveri pagarilettide küpsetusjuhi Irina Kaganskaja sõnul on viimastel aastatel pagaritoodete müük märkimisväärselt kasvanud. Eriti menukaks on osutunud käsitsi valmistatud ciabatta'd ja focaccia'd oliividega.