Autor: Kaubandus.ee • 25. august 2021

Uuring: Eesti lihatarbijad tähtsustavad enim toote kvaliteeti ja tervislikkust

Eesti tarbijad peavad lihatoodete puhul kõige olulisemaks kvaliteeti ja tervislikku koostist, vähem tähtsaks nimetasid vastajad aga näiteks keskkonnaga seonduvat, selgus Nõo Lihatööstuse tellitud ja Norstati teostatud uuringust.
Foto: Markus Spiske on Unsplash

Küsitluses paluti nii Eesti kui ka Läti vastajatel kümnepallisüsteemis hinnata, mida nad peavad lihatoodete ostmisel ja tarbimisel kõige olulisemaks. Uuring näitas, et Eesti inimeste jaoks on kõige olulisemal kohal lihatoodete kvaliteet (keskmine 8,7), tervislikkus (7,8) ja kodumaisus (7,8). Seevastu mõneti ootamatult leigelt tähtsustati tootjate keskkonnasõbralikkust (6,7) ja missiooni (5,1).

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070