Autor: Kaubandus.ee • 8. september 2021

Eestlased on Baltimaade suurimad täistera pagaritoodete tarbijad

Eestis ostab täistera pagaritooteid nädalas 60% inimestest, Lätis seevastu 47% ja Leedus kõigest 36%, selgub Norstati poolt läbiviidud tarbijauuringust. Eestlaste suurema täistera pagaritoodete lembuse taga võib olla parem teadlikkus nende toodete tervislikkusest. Suuremat teavitustööd vajaksid aga noored.
Niiskuse tõttu idanema läinud ja koristamata jäänud talinisu, mis jääbki põllule ja küntakse maasse. Teravili.
Foto: Julia-Maria Linna

„Oleme Eestis erinevalt Lätist ja Leedust täistera headest omadustest palju rääkinud ja ka riiklikul tasandil teavitustööd teinud, see võib olla ka siinsete inimeste suurema täisteratoodete lembuse põhjuseks,“ rääkis Toiduliidu juht Sirje Potisepp, kelle sõnul on täistera tooted hea valik tänu oma vitamiinide ja mineraalainete ning kiudainete rohkusele. Potisepp lisas, et teavitustöö jätkub ja eriti oluline on noorteni jõuda, sest nende seas on teadlikkus madalam. Täna käivituski Toiduliidu eesvedamisel ja PRIA poolt rahastatud täistera pagaritoodete teavituskampaania.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700