Autor: Kaubandus.ee • 26. november 2021

Amet leidis poest lubatust lahjemat äädikat

Põllumajandus- ja toiduamet kontrollis Eestis müüdavate äädikate äädikhappe sisaldust. Viiel juhul tuvastati lubatust lahjem äädikas.
Kaks Grossi Toidukaupadest leitud äädikat ei vastanud nõuetele.
Foto: Veiko Tõkman

Põllumajandus- ja toiduameti toiduosakonna juhataja Kairi Ramjala sõnul kontrollis amet kaubanduses müügil olevate 30% äädikate äädikhappe sisaldusi. „Kokku võeti seitse proovi ning viie proovi puhul ei vastanud äädikhappe sisaldus märgistusel toodud protsendile. Märgistusel esitatud 30% äädikhapet peab vastama ka toote sisule,“ selgitas Ramjalg tulemusi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700