Tartu napsikoda laienes kriisi kiuste julgelt ning pani rannaheina džinnipudelisse
Tartus tegutsev väiketootja Peninuki alustas tegevust juba 2014. aastal kui hakati valmistama naturaalseid ja kodumaisest toorainest valminud käsitöösiidreid. Aastate jooksul on pruulikojast saanud pruuli- ja napsukoda ning nüüd toob Peninuki turule käsitöödžinnid. Esimesena valmisid Eesti metsa- ja rannataimedega maitsestatud Forest Gin ja Seaside Gin.
Foto: Joonas Sisask
Peninuki asutaja ja juhi Martin Maatee sõnul on väiketootja arendanud oma tooteid ikka Tartu moodi – tasa ja targu. „Kuigi alati oli eesmärgiks hakata napsu tootma, alustasime siiski kääritamisest ning nii olime Jaanihanso järel teine tootja, kes hakkas pakkuma päris eestimaist käsitöösiidrit. Alguses toimetasime teistes pruuli- ja napsukodades rentnikena, kuid nüüd oleme tänu vaiksele ent visale käibekasvule saanud end sisse seada päris oma ruumides,“ ütles Maatee.
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.