Tartus tegutsev väiketootja Peninuki alustas tegevust juba 2014. aastal kui hakati valmistama naturaalseid ja kodumaisest toorainest valminud käsitöösiidreid. Aastate jooksul on pruulikojast saanud pruuli- ja napsukoda ning nüüd toob Peninuki turule käsitöödžinnid. Esimesena valmisid Eesti metsa- ja rannataimedega maitsestatud Forest Gin ja Seaside Gin.
Peninuki asutaja ja juhi Martin Maatee sõnul on väiketootja arendanud oma tooteid ikka Tartu moodi – tasa ja targu. „Kuigi alati oli eesmärgiks hakata napsu tootma, alustasime siiski kääritamisest ning nii olime Jaanihanso järel teine tootja, kes hakkas pakkuma päris eestimaist käsitöösiidrit. Alguses toimetasime teistes pruuli- ja napsukodades rentnikena, kuid nüüd oleme tänu vaiksele ent visale käibekasvule saanud end sisse seada päris oma ruumides,“ ütles Maatee.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Toiduvaldkonnas edu saavutamiseks ei piisa üksnes heast ideest, vaid oluline on ka värske ja kvaliteetne tooraine. Selle eest, et nii professionaalidel kui kodukokkadel köögis noad muretult välkuda ja road valmida saaksid, kannavad aastaid hoolt PROMO Cash&Carry ja PROMO Food Service.