Autor: Kaubandus.ee • 10. detsember 2021

Tartu napsikoda laienes kriisi kiuste julgelt ning pani rannaheina džinnipudelisse

Tartus tegutsev väiketootja Peninuki alustas tegevust juba 2014. aastal kui hakati valmistama naturaalseid ja kodumaisest toorainest valminud käsitöösiidreid. Aastate jooksul on pruulikojast saanud pruuli- ja napsukoda ning nüüd toob Peninuki turule käsitöödžinnid. Esimesena valmisid Eesti metsa- ja rannataimedega maitsestatud Forest Gin ja Seaside Gin.
Foto: Joonas Sisask

Peninuki asutaja ja juhi Martin Maatee sõnul on väiketootja arendanud oma tooteid ikka Tartu moodi – tasa ja targu. „Kuigi alati oli eesmärgiks hakata napsu tootma, alustasime siiski kääritamisest ning nii olime Jaanihanso järel teine tootja, kes hakkas pakkuma päris eestimaist käsitöösiidrit. Alguses toimetasime teistes pruuli- ja napsukodades rentnikena, kuid nüüd oleme tänu vaiksele ent visale käibekasvule saanud end sisse seada päris oma ruumides,“ ütles Maatee.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700