Autor: Kaubandus.ee • 12. jaanuar 2022

Tehisintellektist koka abil on kodudes päästetud kaks tonni toitu

Poole aasta jooksul on tehisintellektil töötava koka ehk rakenduse “Tühjenda oma külmik” abil Baltimaades valmistanud toitu 18 000 inimest ja sel moel on säästetud kodudes üle kahe tonni toidu äraviskamist. Võrdluses Saksamaa, Rootsi ja Taaniga eelistavad Baltimaade elanikud kaks korda rohkem kartulit ja kapsast kasutada ning 80% eemaldab retseptist brokoli. 25% Balti riikide elanikest on huvitatud vegan või vegetariaan retseptidest.
Foto: Rimi Eesti

Eesti eristub Lätist ja Leedust eelkõige suure huvi poolest vegan ja vegetariaan roogade vastu – lausa 51% rakenduse kasutajatest Eestis muutis retsepti taimseks, seejuures vaid 1,2% Eesti elanikkonnast peab end taimetoitlaseks. Eesti inimeste jaoks on kõige populaarsemad retseptide juures olevad otsingusõnad "kiire", "vegan" ja "õhtusöök". Täisteraviljad nagu tatar ja oder on oluliselt populaarsemad kõigis Balti riikides võrreldes Skandinaavia või Saksamaaga. Lisaks avaldub Baltimaade eripära piimatoodete lembuses, mille esikolmiku moodustavad või, piim ja hapukoor.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700