Autor: Kaubandus.ee • 20. jaanuar 2022

ANNA OMA HÄÄL | Aasta Parim Taimne Toode 2022 konkurss on alanud

Taimse toidu eksperdid algatusest Taimne Teisipäev korraldavad juba kolmandat aastat suurejoonelist rahvahääletust, et selgitada välja eestlaste lemmik taimne toode aastal 2022. Rahvahääletus kestab veidi üle kuu aja ning selle tulemusena selgitatakse veebruari lõpus välja käesoleva aasta kõige populaarsemad taimsed tooted.
2021.aasta parima taimse toote võitja Tere kaerajoogi esindajaga
Foto: Taimne Teisipäev

Nagu ka eelneval aastal, on seekord tootekategooriaid kolm: parim piimaalternatiiv, parim lihaalternatiiv ja parim taimne avastus, millest viimane on ka sel aastal täis põnevaid üllatusi. Oma lemmiku poolt on võimalik hääl anda kuni sõbrapäevani, 14.veebruarini SIIN.

Taimse Teisipäeva kampaaniajuhi Liina Sala sõnul kogub konkurss iga aastaga üha rohkem populaarsust. ‘’Mul on hea meel näha, et taimsed tooted muutuvad iga aastaga üha populaarsemaks. Eelmisel aastal osales rahvahääletuses üle 1800 inimese. Usun, et sel aastal on huvilisi veelgi rohkem,’’ sõnas Sala.

‘’Taimsete toodete valik ja turg Eestis on viimaste aastatega märkimisväärselt kasvanud ja seega on meie konkursi ülesandeks suurest valikust parimad palad ja rahva lemmikud esile tuua, et nende kõrget kvaliteeti tunnustada,’’ selgitas Sala konkursi eesmärki.

Taimne Teisipäev on üleriigiline programm, mis töötab selle nimel, et maitsev ja tervislik taimne toit leiaks koha igaühe - mitte üksnes taimetoitlaste - menüüs.

2022. aasta parima taimse toote nominendid on:

Taimsed lihaalternatiivid

Bon - Iga teine burger

Maks & Moorits - kartuli-kõrvitsa pihvid

Naturli - nagitsad

Gold&Green - rebitud Kaer

Thormi - burger

Vivera - taimsed kalapulgad

Taimsed piimaalternatiivid

Tere - köögikoor

Violife - Creamy määre

Friendly Viking’s - kreeka jogurt

Alpro - maitsestamata sojajogurt

Jane kaerajook - kaerapiim

Kuu Blu - sinihallitusjuust

Ferla - fermenteeritud köögiviljajook

Põnevad avastused

Patifu - pasteet

Bon - suitsutofu

Salvest - kaunviljakauss

Finedine - ravioolid tofu ja spinatiga

Roobar - mandli-šokolaadi batoon

Rimi - Bolognese kaste sojahakisega

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700