Autor: Kaubandus.ee • 10. veebruar 2022

Välisturistide arv langes möödunud aastal 1997. aasta tasemele, aga siseturism tegi rekordi

Statistikaameti andmetel peatus 2021. aastal majutusettevõtetes üle kahe miljonit turisti, mis on 8% rohkem kui aasta varem, aga 44 % võrra vähem kui 2019. aastal. Suurenes sise- ja vähenes välisturistide arv.
Foto: Raul Mee

Statistikaameti analüütiku Helga Laurmaa sõnul väisas mullu Eesti majutusettevõtteid 1,6 miljonit siseturisti ja ligi 600 000 välisturisti. Siseturistide arv suurenes aastaga 22% ning kasvas ka üle-eelmise aastaga võrreldes 3%. Välisturiste oli 2020. aastaga võrreldes 17% vähem ning nende arv jäi kriisieelsest tasemest kaugele maha. „Nii palju siseturiste pole majutusettevõtetes ühelgi varasemal aastal peatunud, välisturistide arv aga oli võrreldav 1997. aastaga,“ täpsustas Laurmaa.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070