Autor: Kaubandus.ee • 22. veebruar 2022

Muudatused tarbijakaitse- ja võlaõigusseaduses toovad kauplejatele hulganisti uusi kohustusi ja tarbijatele õigusi

Soraineni advokaadid panid kokku ülevaate olulisematest seadusemuudatustest tarbijakaitse seaduses (TKS) ja võlaõigusseaduses (VÕS). Muudatused toovad kauplejatele hulganisti uusi kohustusi ja tarbijatele õigusi.
Foto: Pixabay

Muuhulgas on kauplejatel uued kohustused teavitada tarbijaid viimase 30 päeva jooksul kehtinud madalaimast hinnast, kui toode on allahinnatud; tasustatud reklaamidest, kui tasu annab reklaamile kõrgema koha otsingumootori tulemustes; ja meetoditest, mida kaupleja kasutab selleks, et teha kindlaks tagasiside tõesus. Mitmed kauplemisvõtted tunnistatakse ebaausateks ning rikkumise eest on korrakaitseorganil õigus teha kuni 400 000 euro suurune trahv. Mõned seadusemuudatused jõustusid 1. jaanuaril, kuid enamik muudatusi jõustuvad 28. mail.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700