Autor: Kaubandus.ee • 15. märts 2022

Täna tähistatakse 60. aastat tarbijaõiguste päeva

Täna, 15. märtsil tähistatakse ülemaailmset tarbijaõiguste päeva, mis sai alguse 60 aastat tagasi Ameerika Ühendriikide presidendi J. F. Kennedy kõnest. Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet (TTJA) soovib kõigile selle päeva puhul jätkusuutlikku ja teadlikku tarbimist!
Täna tähistatakse 60. aastat tarbijaõiguste päeva.
Foto: Pixabay

Oma kõnes ütles Kennedy, et kõik inimesed on tarbijad ning nende huvid peavad olema kaitstud erinevate pettuste, sealhulgas eksitava reklaami ja puuduliku märgistuse eest. Inimestele müüdavad tooted ei tohi tema sõnul olla ohtlikud ja neil peab olema valikuvõimalus. Sellega pandi alus tarbijaõiguste seaduslikkusele ning alates 1962. aastast tähistatakse just seda päeva kaasaegse tarbijakaitse loomise ja rahvusvahelise tarbijaõiguste päevana.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757