Autor: Kaubandus.ee • 10. juuni 2022

Kelmid jahivad petulehtedega ostlejate vara

Eesti Panga andmetel ulatus e-kaubanduse käive Eestis eelmisel aastal 2,5 miljardi euroni. Luminori pettuste tõkestamise spetsialisti Veiko Kiige sõnul on koos e-kaubanduse kasvavate mahtudega suurenenud ka veebipõhised müügipettused.
Peamiselt esinevad kelmid veebimüüjatena petulehekülje või päris jaemüüja veebisaidile asetatud võltsreklaami kaudu.
Foto: Pixabay

Peamiselt esinevad kelmid veebimüüjatena petulehekülje või päris jaemüüja veebisaidile asetatud võltsreklaami kaudu. Suvepuhkuste planeerimisega kaasnev hoogustuv lennupiletite ja majutuskohtade soetamine tähendab tipphooaega ka kelmidele. Ausa ja usaldusväärsena näiva veebilehe loomine on lihtne ega vaja eriteadmisi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070