Autor: Helen Külaots • 12. juuli 2022

Selver plaanib suurendada vegantoodete arvu

“Nõudlus vegantoodete järele aina kasvab – neid ei tarbi mitte ainult veganid, vaid ka päris liha ja juustu söövad inimesed,” ütleb Selveri ostudirektor Katrin Riisalu ja lisab, et valiku suurendamise tõttu muutus Selverites ka vegantoodete kauba paigutus. “Kui seni olid vegantooted ühes otsariiulis koos, siis nüüd on need paigutatud tavatoodete juurde, et nende jaoks oleks rohkem ruumi.”
Foto: Hendrik Osula

Liha ja juustu söömine on langustrendis. “Nagu öeldud, ostavad liha ja piimatoodete taimseid alternatiive ka need, kes pole ainult veganid. Ja kuna see trend on suurenev, on vajalik vegantoodete valikut suurendada. Ja seda saab teha selle arvelt, kuivõrd tavatoodete tarbimine väheneb. Kui lihasööja soovib pärislihale alternatiivi, leiab ta selle lihtsamini üles sealt samast riiulist,“ selgitab ta põhjust kaotada ära spetsiaalne vegantoodete riiul.

“Vegantoodete puhul ei räägi me ainult liha ja juustu alternatiividest, vaid üldiselt taimsetest toitutest. Võtame näiteks hummuse, mis oli meil vegantoodete riiulis, kuid tegelikult on see täiesti tavaline toiduaine ka teistele klientidele, kes ei pruugi osata seda veganriiulist otsida. Ja kuna poe pind pole piisavalt suur, et müüa ühte toodet kahes kohas, on mõistlik viia vegantooted vastava kategooria alla – lihatoote alternatiiv tavaliha juurde, taimne juust tavajuustude juurde jne,” ütleb Riisalu.

Sotsiaalmeedia läks muudatuste tõttu kihama. “Oleme saanud mitmesugust tagasisidet. Muidugi on vegantoodete tavatarbijal alguses vaja muudatustega harjuda, kuid suures plaanis peaks kliendid sellest otsusest võitma, sest vegantoodete valik suureneb,” sõnab ta.

Osade tootekategooriate puhul on selline lahendus end juba tõestanud. “Vegan-majoneesid, taimepiimad ja gluteenivabad tooted on juba pikemat aega tavatoodete kõrval ja see on suurendanud ka nende tarbimist mitte-veganite seas.“

Juuli alguses toimunud muudatusega paigutasime vegantooted tavatoodete kõrvale nii, et need oleks lihtsasti leitavad ja arusaadavalt eristatavad, seega ei peaks kliendil olema raske oma tavapäraseid lemmiktooteid üles leida,” kinnitab Riisalu ja täpsustab, et edaspidi algavad kõik kaubakategooriad vegantoodetega ning riiulites saavad olema spetsiaalsed eraldused, mis vegantoodetest ülemineku tavatoodetele ära markeerivad.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757