Autor: Kaubandus.ee • 15. august 2022

Uuring: hinnatõusu valus puudutus on koroonaga võrreldes kahekordne

Üldine hinnatõus on oluliselt pärssinud toimetulekut või surunud tõsistesse raskustesse iga teise eestimaalase. Värske uuring näitab, et hinnatõus on puudutanud valdavat enamust, ning see on enim puudutanud madalaima sissetulekuga inimesi.
Lidli tulek sattus tänuväärsele ajale
Foto: Liis Treimann

Havas korraldas juunis kindlustunde uuringu, milles osales üle poole tuhande 15-79aastase eestimaalase. Küsitlusest ilmnes, et hinnatõus, sealhulgas möödunud talvel lakke kerkinud energiahinnad, on oluliselt pärssinud iga teise eestimaalase ostujõudu ja toimetulekut: 12% kinnitas, et nad on sattunud tõsistesse raskustesse; 39% väitis, et hinnatõus on oluliselt pärssinud toimetulekuvõimalusi. Viimasega otseselt seotud Venemaa kallaletung Ukrainale on samuti endast märku andnud: ligi kolmandik (30%) tõdes, et on just sõja mõjudest tulenevalt sattunud tõsistesse raskustesse või on need oluliselt pärssinud pere ostujõudu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700